Kom godt i mål med boligkøbet

Print Friendly, PDF & Email

Er det vigtigt, hvem ejendomsmægleren er, når du søger bolig? Nej, ikke som sådan. Overholder de reglerne og har holdt sig ude af mediernes søgelys, er det egentlig bare de konkrete boliger, som de sælger, du bør tage stilling til. Men nogle ejendomsmæglere gør det en smule lettere end andre at være boligsøgende. Fx har visse ejendomsmæglere online køberkartoteker, som folk kan oprettes i.

Boligsøgende i Sønderjylland?

Søger du bolig i Sønderjylland, kan du tage fat i en lokal ejendomsmægler, da de kender nærområdet godt – fx kan du finde én inde på mikkelsentoftlund.dk. Umiddelbart så kunne det at finde en lokalt kendt ejendomsmægler virke som noget, kun sælgere kunne gøre klogt i. Men det giver faktisk god mening for købere at være obs på, hvor velbevandret en ejendomsmægler er inden for et område.

Spar med en lokal ejendomsmægler

For hvis du har set på én ejendom et sted i det sønderjyske, men den ikke lige var dig, så kender den lokalt orienterede ejendomsmægler sikkert allerede til andre, lignende ejendomme, som du i stedet kan overveje. Måske kan mægleren endda pege dig i retning af ejendomme, hvor ejeren ønsker at sælge ejendommen som skuffesag. Du kan altså få ejendomme på radaren, du ellers ikke stødte på.

Køberrådgivning fra tredjepart kan give ro i sindet

Nu er en ejendomsmægler langt hen ad vejen sælgerens mand, da mægleren har en interesse i, at en ejendom bliver solgt. Det kan få dig som køber til at føle dig som den svage part i transaktionen.

Går du på nettet, kan du ved en hurtig søgning finde professionel køberrådgivning, hvor du får en sparringspartner, der godt nok også har en interesse i, at du køber noget, men først og fremmest ønsker at du får så god en handel som muligt. Køberrådgivning kan give lidt ro i sindet op til et køb.

Sortér uønskede boliger fra i oversigter

Har du nogen særlige ønsker til, hvilken type ejendom du vil have? Er du fx ikke ligeglad med, om det er en villa eller et boliglandbrug, du erhverver dig? Nogle ejendomsmæglere gør det meget nemt at søge i deres boligkartotek ud fra ting som boligtype, arealet, antal værelser, eller hvad boligerne højst må koste. Så du kan hurtigt sortere uønskede boliger fra i boligoversigterne hos visse mæglere.

Skel til energimærket ved køb af bolig

Hvis du søger bolig, er det vigtigt at være obs på det energimærke, en bolig har. Det er især noget, købere bør skele til i disse tider, hvor mange netop mister deres hjem, fordi de ikke har råd til at betale for el- eller varmeforbrug. Hvis en bolig har et dårligt energimærke, så er den forholdsvist dyr at bo i. Heldigvis fremgår det mange steder allerede af selve boligannoncen, hvad energimærket er.

Nok dit livs største beslutning

Du har meget at tage stilling til ved køb af bolig – sandsynligvis bliver det at købe bolig dit livs største beslutning, hvis vi ser på det økonomisk. Men bare du har de rette sparringspartnere, ved hvad du vil have og er i dialog med en lokal ejendomsmægler, så er chancerne for at finde et skønt hus gode.