Knækcancer løb med stor opmærksomhed 

Knæk Cancer løb i Øland Skov var arrangeret af ROLF. På Billedet ildsjæl og tovholder på løbet Kristina Larsen og Udvalgsformand Helle Bak Andreasen Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Knækcancer løb med stor opmærksomhed 

I år havde mange gode kræfter i Aabybro stablet flere aktiviteter på benene i forbindelse med den store knæk cancer-uge. Alt sammen med formålet at indsamle penge til den landsdækkende indsamling. 

Lørdag den 28. oktober var der løb i Øland Skoven og til at skyde løbet i gang var udvalgsformand for Fritid-, Kultur- og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen inviteret. 

I sin tale sagde udvalgsformanden: 

Tusind tak for indbydelsen til at komme i dag.

Jeg vil gerne starte min lille tale med at citere en sang: denne morgens mulighed:

Denne morgens mulighed
Vi har luft i vore lunger
Hænder, øjne, ører, tunger
Levende og glade unger
Denne morgens mulighed

Denne morgens kærlighed
Frugter af den fryd vi så’de
Alt blev givet os af nåde
Her er svar på livets gåde
Denne morgens kærlighed

Denne morgens mulighed
Hang du fast i glemte dage
I en fortid, som kan nage
Alt blir givet nyt tilbage
Denne morgens mulighed
Denne morgens mulighed

Formand for Fritid-, Kultur- og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen Foto: Privat

I de her dage – den her knæk cancer uge er der særlig fokus på den frygtelige sygdom, som vi nok alle kender nogen, der har været ramt af eller desværre selv har.

Og i det øjeblik er der jo ikke andet i hele verden, der eksisterer – ens verden ramler – tilværelsen synes måske formålsløs.

Men det er jo derfor vi alle står her i dag. For at indsamle midler for at kunne fortsætte den vigtige forskning, så er vi her også for at stå sammen om noget. Og der er jo ikke noget, der er godt at samles om som en fælles fjende – og det er kræften.

Alle mærker lykke – alle mærker sorg – og ja – knæk cancer ugen giver ekstra stof til eftertanke om vores liv.

Men kærlighed og frygt går hånd i hånd. Vi kan ikke elske, uden at frygte for at miste. Vi har ikke noget at frygte, hvis vi ikke har nogen at elske. Men det hører med til at acceptere livet. Ingen, som i overhovedet ingen, går gennem livet uden frygt, sorg eller sygdom på den ene eller anden måde. Nogle gange kan vi synes, at det rammer os uretfærdigt og det er uforståeligt. Men det er livet og vi må acceptere det.

Heldigvis går håb, kamp og kærlighed også hånd i hånd. 

Hvis vi først mister håbet, er det sommetider, som om kampen er tabt på forhånd. Og derfor skal vi også altid bevare håbet. 

Se på de lyse ting – der også er i alles liv. Selvom der sommetider er rimeligt overskyet i ens liv – er det altid noget positivt – det skal vi være gode til at fortælle os selv – og hinanden.

Og vi skal være gode til netop at vise kærlighed til hinanden – ikke kun i svære tider. Vi har jo nok her i Nordjylland tendens til ikke at vise de store følelser, men måske skal vi blive bedre til at anerkende og vise kærlighed og omsorg for hinanden – også til daglig. 

Og noget andet er, at vi også skal blive en kende bedre til, at glædes over de små ting  i livet, glædes over det vi kan og ikke fokusere på alt det, som vi ikke kan  – alt det der måske ikke lykkes så godt, som vi kunne ønske os. 

Netop se denne morgens mulighed.

Når man når ind til kernen af livet, er det jo ikke ret mange af vores bekymringer, der betyder ret meget – reelt bliver til noget – i hvert fald ikke i det store billede. Ikke på den store palette, der er vores liv. Når vi engang skal gøre vores liv op, tror jeg ikke vi vil kunne huske tilbage på de mange bump livet har givet os – nej jeg tror faktisk, at vi vil fokusere på de gode ting vi har opnået. Både de ting vi har opnået for os selv -men måske også det vi har glædet vores medmennesker med. Og det er vigtigt. 

Jeg tror, at når vi står ved skillevejen, kan vi nok ikke huske alle de bekymringer omkring vores børn, at økonomien engang imellem kan skrante, at vi har været ramt af sygdom eller andet vi har døjet med. 

Nej, så tror jeg, at vi vil fokusere på vores familie og venner. Om vi har det godt, om vi trives og ikke mindst det gode fællesskab. Alle de gode oplevelser der gerne skal være på vores livspalette.   

Og så tror jeg altså også, at det er vigtigt, at vi nogen gange siger til os selv, at hvor er det fantastisk, at vi KAN. At vi kan løbe eller gå en tur eller alt muligt andet, der faktisk gør os glade. 

Så tak for livet skal vi måske tage med os i dag. Værdsætte at vi kan stå her – ja – se denne morgens mulighed og ikke fokusere på alle de muligheder, som vi måske ikke har i vores liv.

Så igen i år skal min opfordring være: 

Nyd livet – værdsæt livet og værdsæt at du kan – værdsæt at se at alle morgener HAR en mulighed.

En stor tak til Knæk cancer Aabybro at vi netop får muligheden for at samles i det her fællesskab i dag. Tak til alle sponsorer der bakker op. Tak til ROLF run at I endnu engang sætter jer selv i spil. En kæmpe tak til Kristina for at have hold på det hele. Alting kræver at en går foran så tak at du sammen med mange andre  bruger tid for en god sags tjeneste. Intet kommer af sig selv – det kræver et kæmpe arbejde at organisere dagen i dag.

Af hjertet tak for det. 

Nyd den fantastiske  Øland skov – fordi vi kan. Rigtig god tur til Alle

LÆS OGSÅ: Ældre kvinde smækkede døren i

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn