Kæmpe Esport-event i Aabybro

Modelbillede Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email


Kæmpe Esport-event i AabybroNordjysk LAN fejrer mini-jubilæum med invitation til alle gamere i Jammerbugten.

For andet år i træk bliver det DGI Huset i Aabybro, som skal lægge halgulv og lokaler til det store LAN-party for computerspillere, når eSport:NORD – et udvalg under Pandrup Firma & Familieidræt – afvikler Nordjysk LAN #5.


Det er dermed et lille jubilæumsarrangement, når Nordjysk LAN nu afvikles for femte gang. LAN’et genopstod efter 2 års Corona-dvale sidste år, da over 200 gamere mødtes til nærmest alle former for gaming i en hel spil-weekend.

”Vi håber at kunne gentage succesen fra sidste år, hvor hovedparten af vores mange deltagere var fra lokalområdet. Den lokale opbakning betyder rigtigt meget for os, for vi håber, at nogle af disse deltagere vil følge os ind i klubaktiviteter til efteråret, hvor vi forventer at kunne invitere til ugentlige klubaktiviteter og spilaftner i klublokalet i Pandrup” udtaler event-leder Martin Højen Grøn..

Her og nu drejer planlægningen sig dog væsentligst om Nordjysk LAN.

Blandt de større hold af deltagere er Ryå Efterskole, Coolshop og Lan Team Nord igen repræsenteret ved eventet i Åbybro.

Lidt utraditionelt i forhold til tidligere år, hvor alle pladser har været udsolgt, er der denne gang stadig ledige pladser at booke. ”Som med mange andre events for tiden, er vi rimeligt sikre på, at også Nordjysk LAN arrangementet er lidt ramt af udefrakommende omstændigheder” vurderer Martin Højen Grøn.

”Men det betyder kun, at det stadig er muligt at få en plads til dette fornøjelige arrangement her en god måneds tid før arrangementets afvikling”.

Selvom arrangørerne oplever en god søgning til et af de få LAN parties i Nordjylland fra tidligere deltagere, er der også plads til nye gamere, som har lyst til at prøve denne meget underholdende og fysisk sociale form for esport.

”Vi er klar til at tage godt imod alle – og har mange erfarne frivillige, der er vant til at holde et godt øje med deltagerne”.

Tilmeldingen sker via eventets hjemmeside www.nordjysklan.dk hvor man også kan læse mere indholdet af hele arrangementet – konkurrencer, regler for deltagelse og spisemuligheder.

Computerspil – eller gaming – er for alle aldre. Ved det seneste arrangement var yngste deltager 7 år og taget til LAN party sammen med sin far, mens aldersspændet rundede af med ca 60 år som den ældste deltager. Som alle andre LAN parties i Danmark, tiltrækker også Nordjysk LAN dog flest deltagere mellem 12-20 år.

Planlægningen af eventet er i fuld gang – og håbet fra styregruppens side er, at Nordjysk LAN igen vil indeholde en lang række af tidens mest populære computer-spil.

Størst fokus vil der igen være på det yderst populære skydespil CS:GO, hvor præmiepuljen alene er på 7.500 kr.

Udover dette spil uddeles der også præmier og pokaler i FIFA22, Gran Turismo, Tekken, Rocket League, Minecraft, Fortnite, Beat Saber – alle titler, som er velkendte titler fra computerspilsuniverset.

Samlet set skal der uddeles præmier for over 60.000 kr – både i forbindelse med ovenstående turneringer, men også til mere spøjse og underholdende indslag som Cocio Crash, Kagearm, Fortnite-dans,  musemåttekast og lignende.

Endelig udtrækkes halvdelen af det samlede præmiebeløb blandt ALLE deltagere ved Nordjysk LAN via et bordlotto-system, som udtrækkes på den enkelte gamers placering i hallen. På den måde bliver gevinster for godt 30.000 kr udtrukket blandt alle deltagende gamere. Det betyder, at alle har mulighed for at vinde en præmie – en yderst retfærdig model, som vist ikke findes ved andre LAN parties i Danmark!

Dermed er der også masser af underholdning for de deltagere, som kun kommer for at hygge sig – og ikke deltager i diverse turneringer. Dem er der også en del af ved Nordjysk LAN.

eSport:NORD tilstræber, at der hvert år introduceres nye aktiviteter indenfor gaming.

Sidste år præsenterede klubben e-racing og virtual reality, som var to yderst velbesøgte aktiviteter i løbet af hele weekenden, hvor gamet blev afviklet. Disse aktiviteter er naturligvis med blandt  aktivitetsmulighederne igen i år.

”I år håber vi at byde på en helt ny form for laser-game – nu elektronisk og styret via mobiltelefonbrug i et miljø, som trækker mange paralleller til netop CS:GO – her bare afviklet i fysisk form” fortæller Martin Højen Grøn med henvisning til det nyudviklede Evotag-system, som arrangørerne forventer at investere i inden eventet.

De sidste detaljer er ved at falde på plads omkring denne nye aktivitet, som klubben forventer sig meget af. ”Mange esports-aktiviteter er jo netop for stillesiddende, men her vil vi byde på fysisk aktivitet i et skydespils-simuleret miljø” uddyber Martin begejstret. Evotag forventes også at blive en del af klubaktiviteterne til efteråret – og et fantastisk supplement til de mange timer foran computerskærmen.

De 3 dage med esports-gaming lægger beslag på hele idrætscentret.

Nordjysk LAN åbner dørene fredag eftermiddag den 31. marts – og slutter først om søndagen efter 44 timers gaming, konkurrencer og masser af fornøjelig underholdning. For nogle deltagere er det en weekend med kun ganske lidt søvn – for andre med nye venskaber og fælles gaming-interesseområder – og måske også en præmie i hånden, når man går (træt) hjem.

LÆS OGSÅ: Aabybro Svømmeklub svømmer igen over 100 kilometer på 24 timer

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn