Johnny Solberg: Har borgmesteren en nisse i øret?

Johnny Solberg
Johnny Solberg

Af Johnny Solberg Sønder Skoveng 14 9460 Brovst

En sætning, der for de fleste, vil virke en anelse malplaceret i en politisk debat. Men ikke desto mindre, kunne man forledes til at få tanken, hvis man fulgte kommunalbestyrelsesmødet i Jammerbugt Kommune d. 18/2.

Ved punktet omkring opsætning af vindmøller ved Rendbæk Øst ved Aabybro, blev borgmesteren stillet et klart spørgsmål. Mogens Gade – vil du og kommunen sikre, at der ikke bliver givet byggetilladelse til vindmølleopstiller, før der foreligger en afgørelse fra de enkelte klagenævn?

-- annonce ---


I første omgang gav borgmesteren en lidt ulden forklaring omkring lovgivningens retningslinier ved lokalplaner og vindmøller, og at det ville være svært at undgå at give en byggetilladelse, nu når Venstre og dele af socialdemokraterne jo havde stemt for projektet.

Spørgeren var dog vedholdende og gentog spørgsmålet, med en understregning af ønsket om et klart svar. Og her kommer nissen så ind i billedet… Borgmesteren siger pludselig, at han hører i sin øresnegl, at vindmølleopstiller naturligvis ikke vil søge om byggetilladelse, før klagenævnene har truffet en afgørelse.

Jamen hov….. Var det en nisse i øret? Var det rotter på loftet? Eller sad Borgmesteren med en direkte live-forbindelse til vindmølleopstiller eller måske familien Skeel, i det tilfælde at han skulle bruge en hurtig afgørelse på et svært spørgsmål?

Og hvorfor var Borgmesteren overhovedet i direkte kontakt med vindmølleopstiller under et kommunalbestyrelsesmøde, hvor de folkevalgte politikere skulle foretage en afvejning af et meget følsomt emne?

Forsøgte borgmesteren at kvæle den politiske proces, ved at lave sagsbehandling under et byrådsmøde?

Spørgsmålene er mange – men hvis demokratiet eksisterede i kommunen, skulle alle politikere så ikke have en øresnegl ? Eller er det kun forbeholdt de udvalgte, altså dem med nisser i ørerne.

Deltag i debatten på FACEBOOK:

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn