Johnny K. Solberg stiller op til KV21 for Konservative Jammerbugt

Johnny Solberg
Johnny Solberg

Johnny K. Solberg – Sønder Skoveng 14 – 9460 Brovst har netop offentliggjort at han er
Byrådskandidat til KV21 for Konservative Jammerbugt. Kommunalvalget afholdes den 16. november 2021.

Johnny K. Solberg fortæller:
Flere oplysninger til borgerne

-- annonce ---


Jeg har besluttet mig…. jeg stiller op som kandidat til det kommende Kommunalvalg 21 for de Konservative i Jammerbugten. Ikke fordi jeg vil være levebrødspolitiker og slet ikke fordi jeg har behov for at klippe røde snore over. Jeg stiller op for at få genindført demokratiet i kommunen og jeg vil allerede nu komme med ét løfte…. Jeg vil gøre mit til at synliggøre de politiske beslutninger overfor borgerne. Det er nemlig ordentlighed i min verden.

Vi oplever alt for ofte en følelse af uretfærdighed. En bilist kører et barn ned med døden til følge – men slipper med en latterlig straf. Andengenerationsindvandrere kaster sten efter politi og brandvæsen – men får kun en påtale om at opføre sig ordentligt. Som danskere bliver vi sure og spørger hvor konsekvenserne er henne. Men hvorfor stiller vi ikke samme spørgsmål, når det handler om politik og i særdeleshed i lokalpolitik?

Personligt har jeg intet imod hverken rød, gul, grøn eller blå politik. Alle ideologier har deres berettigelse i demokratiet og hvis ikke vi værner om forskelligheden, ender vi med utroværdig topstyring og oplevelsen af en larmende tavshed, når vi igen og igen stiller spørgsmål til det manglende demokrati. Det er et sygdomstegn og det kan man ikke vaccinere imod.

Jeg har igennem de sidste 6 år, oplevet en bekymrende udvikling i Jammerbugt Kommunes måde at behandle demokratiet på. Starten på det hele var et vindmølleprojekt i kommunen, hvor jeg meget tidligt oplevede en politisk arrogance og ligegyldighed. Og sådan skal det ikke være – vi skal have en sund kommunalbestyrelsen, der modtager kritiske spørgsmål fra borgerne med løftet hoved og ikke som nu, hvor mange leger struds, stikker hovedet i et hul og håber at kritiske spørgsmål forsvinder som dug for solen.

Jeg ønsker et demokrati, hvor beslutninger bliver taget i offentlighedens lys og hvor en reel og livlig debat i kommunalbestyrelsen er reglen, mere end det er undtagelsen som nu.

Så mit første mål er meget klart – jeg vil have indført referatpligt til temamøder, forud for møder i kommunalbestyrelsen, så borgerne kan følge med i beslutningsprocessen. Jeg har fået nok af skjulte politiske dagsordener og politikere, der gemmer sig bag sætninger som ”det er en samlet kommunalbestyrelse, der står bag beslutningen”.

Mangfoldigheden lider og vores sans for ordentlighed, er i den grad sat under pres. Det her rækker langt udover sandslotte, naturnationalparker, kommunal opsætning af hegn hos private virksomheder og andre tvivlsomme bidrag fra det kommunale system, til dem der er noget ved musikken.

Jeg går til valg på at få ærligheden og ordentligheden tilbage i Jammerbugt Kommune. Det har vi nemlig fortjent!