Jørgen Ravn Christensen: Selvfølgelig vil Konservative samarbejde – men vil Venstre egentligt det?

Jørgen Ravn Christensen
Jørgen Ravn Christensen Konservative i Jammerbugt

Af: Jørgen Ravn Christensen, Limfjordsgade 53 1 th, 9440 Aabybro
Spidskandidat for Konservative til KV21

Christian Hem stiller i Nordjyske den 26. januar – som svar på mit tidligere indlæg – en række spørgsmål til Konservatives politik, samarbejdslyst og tilhørsforhold. Og smilet kom frem, da Christian spørger til, om man kan regne med Konservative i den borgerlige lejr. Det korte svar: Ja. Det kan du, Venstre og resten af den borgerlige lejr regne med. 

-- annonce ---


Vi er borgerlige helt ind i knoglerne og flirter ikke fra tid til anden med Socialdemokratiet blot for at kunne beholde en magtfuld post. Begynder man at sælge ud af grundlæggende holdninger og værdier for at beholde magten, så bliver man i vores optik utroværdig. Vi laver politik hen over midten dér, hvor det giver mening – for borgerne og for kommunen. Konservative har altid stået på de samme grundværdier, og det virker måske kedeligt for nogen, men man ved hvor man har os.

Vi vil gerne samarbejde omkring et borgerligt projekt, hvor vi sætter en tydelig kurs, og en gang imellem træffer de nødvendige og ikke altid populære beslutninger. Men der skal være plads til de nødvendige diskussioner – og der skal være plads til uenighed. Uden plads til netop uenigheden kunne vi lige så godt være i samme parti. Vi vil derfor ikke deltage i et samarbejde, hvor forventningen er, at vi skal lovprise forslag, som fra vores perspektiv ikke er borgerlig politik. 

Vi kan garantere, at et blåt flertal giver en blå borgmester. Hvem den person er, vil vi ikke udpege på forhånd. Lad nu borgerne udstikke den retning de ønsker, så fordeler vi pladserne bagefter.

Christian Hem skriver i sit læserbrev også omkring projekt ”Liv i By og Skole”. Et supergodt initiativ, der oprindeligt blev ”opfundet” af Borgerlisten og siden hen udvidet. Og det undrer mig, at Christian spørger til Konservatives samarbejdslyst, når man netop fra Venstres side har sparket Borgerlisten ud af det store borgerlige samarbejde. Derfor mit spørgsmål i overskriften: Ønsker Venstre reelt et borgerligt samarbejde? Eller er det kun for de partier, som ikke tør kritisere eller blot have en anden mening end Venstre?

Og så savner jeg med Christian Hems indlæg stadig svar på to spørgsmål. For det første: Hvad vil Venstre gøre med den store gæld? Vil man fortsat låne, hvis det er muligt, eller vil man forsøge at få afviklet gælden? Gæld skal altid tilbagebetales, og hvis vi fortsætter som hidtil, så vil det kræve, at vi optager lån til afdragene. Konservative er tydelige med vores ambition; vi vil sænke gælden, så vi får en mere robust kommune i en usikker fremtid. Vi kender endnu ikke de fulde økonomiske konsekvenser af corona-epidemien, og bliver de voldsomme, så skal vi endnu engang sætte vores lid til, at staten vil hjælpe os.

For det andet: Hvad vil Venstre med skatten? Et af de bedste redskaber til at skabe tilflytning er lavere skat. Venstre ser åbenbart anderledes på dette, da skatten er hævet to gange, imens borgmesterposten har været på deres hænder. Første gang i 2010 og igen i 2013. Vores nabokommune, Brønderslev, sænker skatten i 2021, så de vil stå med en fordel frem for os, hvis vi bliver siddende på hænderne.

Politik handler om at prioritere. Man kan enten føre politik med fokus på at blive genvalgt, eller man kan lave en god og langsigtet plan, hvor vi tjener pengene, inden vi bruger dem. Det sidste er lidt mere kedeligt, men det er det bedste for vores kommune.


Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn