Jørgen Ravn Christensen: Borgmester i uheldig dobbeltrolle

Jørgen Ravn Christensen
Jørgen Ravn Christensen Konservative i Jammerbugt

Af: Jørgen Ravn Christensen, Limfjordsgade 53 1 th, 9440 Aabybro
Spidskandidat for Konservative til KV21

Borgmester i uheldig dobbeltrolle

-- annonce ---

Så enkelt kan Mogens Gades bestyrelsesplads i fonden bag Museum for Papirkunst beskrives. Ikke at en borgmester ikke må have et ”arbejde” ved siden af borgmestergerningen, men fordi der nu er dukket et par sager op omkring tilskud og hegn til museet, hvor man kan tvivle på borgmesterens habilitet. Begge dele er behandlet i pressen, og begge dele har af juridiske eksperter fået en tommelfinger nedad.

Ét er, at en professor i forvaltningsret kalder det en klar fejl, at Mogens Gade deltog i behandlingen af tilskuddet på de 300.000 kr. Noget helt andet er – hvad får vi egentligt som kommune for de mange penge? Fonden bag Museum for Papirkunst havde i regnskabsåret 2020 et overskud på 17.000 kr., mens selve driftsselskabet for museet i samme år gav et overskud 389.000 kr. Fra mit perspektiv ser det ikke umiddelbart ud til, at museet trænger til et driftstilskud.

Jeg håber, at der er en god forklaring på hvorfor der netop her skulle ydes et tilskud til driften. En kommune skal naturligvis bakke op omkring kulturen, men det skal give mening – og den mening mangler jeg i denne sag. 

Armslængdeprincippet og tilliden til, at vores politikere kender grænserne for deres egen habilitet, er altafgørende for et velfungerende demokrati. Vi, der stiller vores mandat til rådighed for politiske poster skal i særlig grad holde os på måtten – og hellere tage for lidt end for meget. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn