Jan Rasmussen ser tilbage på en fantastisk tid efter 12 års tro tjeneste

Jammerbugt FC assistenttræner Jan Rasmussen
Jammerbugt FC assistenttræner Jan Rasmussen Foto: Thomas Jansen

Jammerbugt FC og Jan Rasmussen har en lang historie sammen, og når årets første træning sparkes i gang mandag den 10. januar, er det første gang i sådan ca. 12 år, at han ikke står klar på banen, enten som træner eller spiller.

Den tidligere højre back, som de senere år med succes har været assistenttræner, har i vinterpausen valgt, at tage et velfortjent pusterum fra fodbolden.

– Det har været mange år, og jeg ser tilbage på en fantastisk tid både på og udenfor banen. Jeg har virkelig fået nogle bekendtskaber for livet. Venner og kollegaer, som jeg virkelig sætter pris på. Men det har også været en tid, hvor jeg har været med i op- og nedture, oprykninger og nedrykning. Men det opsummerer egentlig godt klubben, og menneskerne omkring hele rejsen, at vi altid har overlevet sammen på tillid, kammeratskab og hårdt arbejde. Disse dyder er noget, jeg bestemt altid vil tage med mig, lyder det roligt og velovervejet fra Jan Rasmussen, der om nogen lever op til netop disse dyder.

-- annonce ---

Han har i den grad taget sin tørn i Jammerbugt FC og har udfyldt mange roller udover det, der normalt er indeholdt i det at være assistenttræner. Inden da var der mange sæsoner som spiller også, og det er nærmest umuligt at vælge særlige øjeblikke ud. Der er så mange af dem. Men koges det hele sammen, kan Jan og Jammerbugt FC se tilbage på et stærkt mangeårigt makkerskab. Derfor har det heller ikke været nemt for klubmanden at takke af.

– Min beslutning om at stoppe har været sindssyg svær. Det er jo min anden familie. Men jeg følte alligevel tiden var inde. Det er en personlig beslutning, og jeg kan blot sige, at jeg har været så over lykkelig over de næsten 12 år, jeg har været i klubben, understreger Jan Rasmussen og fortsætter.

– Der er så mange mennesker jeg gerne vil takke, og i de seneste fire år ikke mindst Bo, Povl, Henrik, Ingolf og hele bestyrelsen. Dertil er der alle de gode drenge på banen. Jeg kan desværre ikke nævne dem alle, men jeg håber, de alle ved, hvor meget de har betydet hver især. Og så er der ikke mindst mine forældre, som gennem alle årene har fuldt mig på diverse stadions rundt omkring i landet.

Selv har Jan Rasmussen også betydet rigtig meget for rigtig mange mennesker i og omkring Jammerbugt FC. Det kan hans nærmeste samarbejdspartner, Bo Zinck, der netop har skiftet cheftrænerstillingen ud med rollen som head of sport, skrive under på.

– For det første er jeg vel den eneste træner, der har gjort Jan til topscorer. Det var han den sidste halvsæson, inden han stoppede for at gå over i rollen som assistent, indleder Bo Zinck med et smil, inden han sætter flere ord på Jans betydning gennem årene.

– Jan er blevet en god ven. Han har udviklet sig ekstremt meget i rollen som træner. Han var en uofficiel leder som spiller og har udviklet sig meget, og er blevet en rigtig dygtig træner. Det fortsætter han forhåbentlig med. Ganske vist er Jan ikke vokset op i klubben, men han har været her i mange år og har været en vigtig del af vores dna. Jan har virkelig hjulpet med mange ting. Selvfølgelig på banen, men i høj grad også udenfor. Han har altid stået klar til at gøre en indsats og tage det sure med det søde, fortæller Bo Zinck og tilføjer.

– Jan var min mand i omklædningsrummet. Den som spillerne gik til, når jeg havde været lidt efter dem. God til at forklare tingene, lægge en arm om skulderen og i det hele taget god til det sociale. Samtidig har han en god og professionel indstilling til tingene, og altid klar på at give modspil og være en god sparringspartner. Jeg kommer til at savne samarbejdet og klubben kommer uden tvivl også til at savne Jans indsats og person.

Muligheden for at fortsætte var til stede, men valget faldt efter svære overvejelser på at takke af efter 12 års tro tjeneste. Opgaverne er med oprykningen til NordicBet Ligaen ikke blevet færre, men den arbejdsomme assistenttræner har klaret det i fin form, trods en i forvejen travl kalender. Nu skal der rettes ekstra fokus mod familie og job.

– Tankerne om fodboldfremtiden er jeg endnu ikke nået til. Måske jeg bare skulle starte til padel tennis, lyder det med et smil på læben fra Jan Rasmussen, inden han puster ud og sætter fodbolden på pause for en stund.

Fra Jammerbugt FC lyder der en kæmpe stor tak for indsatsen både på og uden for banen gennem de mange år. Det har været en sand fornøjelse.