Jammerbugt Kommune sætter ind på at skaffe arbejdskraft

Borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade. Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune sætter ind på at skaffe arbejdskraft

Med en ny strategi går Jammerbugt Kommune som arbejdsgiver ind i kampen om at tiltrække arbejdskraft – og at få de ansatte til at forblive der. Særligt i nogle fag, f.eks. på SOSU-området, kan det nemlig være en udfordring at få fat i nok arbejdskraft.

”På kommunens netop overståede Arbejdskraftmesse var der syn for sagen med mange ledige stillinger både på private og offentlige arbejdspladser. Der var knap 350 ledige stillinger i alt, og på SOSU-området alene var der 60 jobåbninger og elevpladser”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Dét vil Jammerbugt Kommune nu i højere grad forsøge at imødegå ved at arbejde målrettet med, hvordan kommunen rekrutterer nyt personale, og ikke mindst får dem til at blive. Og det er ikke kun i forhold til kommunen selv, at Jammerbugt Kommune har et ansvar:

”Det gælder både om at gøre en indsats i forhold til selve kommunen, som er Jammerbugt Kommunes største arbejdsplads, men også de private virksomheder, hvor vi jo også som kommune har et medansvar i forhold til at hjælpe med at finde de rigtige matches, kompetenceudvikle osv.”, siger Borgmester Mogens Christen Gade.

Jammerbugt Kommunes nye strategi ’Vi rekrutterer og motiverer til at blive’, som Kommunalbestyrelsen netop har godkendt, handler bl.a. om branding og om at sørge for, at kommunen er en attraktiv arbejdsplads. Strategien er kun første skridt i arbejdet. Nu skal der knyttes en handleplan på arbejdet, så der sikres handling og resultat af indsatserne.Ud over strategien arbejder Jammerbugt Kommune også på andre måder med rekruttering af arbejdskraft. Det gælder bl.a. på jobcentret, som hver dag arbejder med at matche virksomheder og medarbejdere, opkvalificere medarbejdere, hjælpe medarbejdere til at kunne beholde sit job ved sygdom og meget mere, ligesom kommunens erhvervskontor, Vækst Jammerbugt, netop har lanceret en jobplatform, hvor Jammerbugts sommerjobs offentliggøres:

https://www.jammerbugt.dk/vores-kommune/vaekst-jammerbugt-dit-lokale-erhvervskontor/oversigt-over-saesonjobs-i-jammerbugten-2024/

1 KOMMENTAR

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn