Jammerbugt Kommune har fået ny indkøbs- og udbudspolitik, som har større fokus på klima og socialt ansvar

Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email


Kommunalbestyrelsen har godkendt en ny indkøbs- og udbudspolitik for Jammerbugt Kommune. Den nye politik har et øget fokus på bl.a. klima og social ansvarlighed.

I forbindelse med Jammerbugt Kommunes handlingskatalog, som indeholder et bredt udvalg af de forskellige handlinger og indsatser, som Kommunalbestyrelsen forventer at igangsætte i 2021 og årene frem, blev det besluttet, at Jammerbugt Kommunes indkøbs- og udbudspolitik skulle revideres med henblik på at sikre et tværgående fokus på bæredygtighed i forhold til økonomi, klima, miljø og social ansvarlighed.


Nu er politikken blevet revideret, og i den nye politik er der bl.a. et øget fokus på at tage højde for klima- og miljøforhold som f.eks. virksomheders generelle klimaaftryk, produkters miljøbelastning, ressourceforbrug ved levering og genanvendelse.

Der er i den nye politik også et øget fokus på etisk og socialt ansvar. Det handler om ansvarlighed i forhold til det omgivne samfund; mennesker, miljø og økonomi. For Jammerbugt Kommune betyder det bl.a. et fokus på personaleforhold hos de virksomheder og leverandører, som Jammerbugt Kommune samarbejder med. Konkret kan det dreje sig om arbejdsmiljø, oprettelse af uddannelses- og praktikpladser, overenskomster osv.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn