Jammerbugt Kommune går med i aftale, der modarbejder skattely

Foto: Jammerbugtposten.dk.


Jammerbugt Kommune går med i aftale, der modarbejder skattely

Sammen med en række andre kommuner og regioner tilslutter Jammerbugt Kommune sig en aftale, der handler om at stoppe handel med virksomheder, der spekulerer i at flytte penge i skattely. 

-- annonce ---


Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune har besluttet at indgå i aftalen ’Charter for skattelyfrikommuner’. Dermed tilslutter kommunen sig missionen om at modarbejde handel med virksomheder, der flytter penge i skattely.  

23 kommuner og to regioner i Danmark er allerede en del af aftalen, som Jammerbugt Kommune altså nu også deltager i – sammen med bl.a. Frederikshavn, Hjørring og Aalborg Kommuner.

”I Jammerbugt Kommune ønsker vi at være med til aktivt at stoppe handlen med de virksomheder, der benytter sig af skattely. Derfor har vi tilsluttet os aftalen sammen med de andre kommuner og regioner, og vi forpligter os dermed til – inden for rammerne af lovgivningen – at tilstræbe at tilvælge virksomheder, der udviser en ansvarlig skatteadfærd,” forklarer Borgmester Mogens Christen Gade.

Aftalen er udarbejdet af en af verdens største udviklingsorganisationer, Oxfam, der arbejder for at bekæmpe fattigdom og ulighed.

LÆS OGSÅ: Jammerbugt spiller hjernen stærk

1 KOMMENTAR

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn