Jammerbugt Kommune går i gang med det årlige rottetilsyn

Arkivbillede

Jammerbugt Kommune går nu igen i gang med det årlige rottetilsyn, hvor erhvervsejendomme med blandt andet dyrehold får besøg af en rottebekæmper. 

800 erhvervsejendomme får de næste fem måneder besøg af en rottebekæmper, som skal lave et tilsyn i forhold til, om der er spor af rotter.

-- annonce ---

Tilsynet er lovpligtigt. Det er erhvervsejendomme med dyrehold, produktion af fødevarer og foder til dyr, opbevaring af foderstoffer til dyr eller opbevaring af planteprodukter til planteproduktion, der skal undersøges for rottespor.

Ved tilsynet gennemgår rottebekæmperen ejendommen sammen med ejeren, og dukker der spor op, bliver der med det samme igangsat bekæmpelse. Ejendommen vil blive gennemgået for mulig rotteforekomst både udvendigt og indvendigt. Er der ingen hjemme tilses kun de udendørs arealer, og en seddel vil blive lagt i postkassen.

Når vi går den mørke tid i møde, vil bekæmperen gå rundt med en lommelygte på ejendommen. Arbejdet udføres af Nomus A/S på vegne af Jammerbugt Kommune. Nomus kører i hvide og røde firmabiler med tydelige Nomus logo.

Det er alle borgeres pligt at anmelde enhver forekomst af rotter til kommunen.

Er der spørgsmål, er det muligt at ringe til Lise-Lotte Steffensen på tlf. 7257 7876/4191 2876 eller sende en mail til lts@jammerbugt.dk.

Rotter kan anmeldes på kommunens hjemmeside.