JAMMERBUGT FC tilkæmpede sig et velfortjent point i Hvidovre

Print Friendly, PDF & Email

I høj sol og med fremskudt bryst løb Jammerbugt FC lørdag eftermiddag på grønsværen i Hvidovre til sæsonens første kamp i NordicBet Liga.

Fem debutanter var der i startopstillingen og på det solbeskinnede Pro Ventilation Arena sled Jammerbugt FC sig til et velfortjent point mod Hvidovre IF.

Jammerbugt FC viste et godt miks af respekt og frækhed over for Hvidovre IF, der var mest på bolden, men med Jammerbugt FC lurende på de løse chancer i kampens første fase.

Det var Jammerbugt FC, der skabte kampens første farlige situation, da Bardhec Bytyqi efter 10 minutter spillede Sead Gavranovic ned ad venstre kant. Herfra slog han den tidligt indover, og bagerst i feltet dukkede Mubaarack Nuh op og fik taget bolden flot ned, men afslutningen på mål udeblev, da Hvidovre forsvaret fandt på plads lige i tide.

Efter godt et kvarter fik Hvidovre IF sin første chance, da en bold ved forreste stolpe blev sendt lige forbi af Hvidovres Tobias Thomsen. Hvidovre IF fortsatte med at sidde mest på bolden og havde halvvejs i 1. halvleg et frækt langskud, der strøg lige over mål, og minuttet senere kom overlæggeren i vejen for et Hvidovre IF forsøg.

Efterfølgende opstod der også et par farlige situationer fra nogle Hvidovre hjørnespark, men de helt store åbne målchancer blev det ikke til for værterne. Og mens Hvidovre IF fortsatte med at være på bolden, lurede Jammerbugt FC på omstillingerne, og formåede i perioder også at stresse værterne med et godt højt pres.

Inden pausen gav det muligheder til debutant Frederik Høgh Jensen, der med godt direkte spil fik sendt et forsøg mod mål, og Nikolaj Lyngø, der fik headet på mål efter et hjørnespark fra Sead Gavranovic.

Med 0-0 ved pausen kunne de to mandskaber gå ud til en meget åben kamp i 2. halvleg, og her kom Jammerbugt FC bedst fra land.

I første minut får Frederik Høgh Jensen kampens hidtil største chance da, han klemmer sig igennem to Hvidovre forsvarer. Men Hvidovre keeperen kommer godt ud og kaster sig i bolden, inden den bliver prikket forbi ham af Jammerbugt FC angriberen.

To minutter senere trækker Sead ind i banen og krøller en afslutning mod mål fra kanten af feltet, men bolden stryger millimeter forbi. Den gode chance bliver efterfulgt af et nyt godt angreb, hvor Mubaraack Nuh er lige ved at komme på skudhold. En lovende start på 2. halvleg af Jammerbugt FC.

Efter 53 minutter udnytter Jammerbugt FC sit momentum. Et hjørnespark sendes i feltet af David Edvardsson og her bliver det først afrettet og dernæst sendt i eget net af en uheldig Marc Nielsen. 1-0 til Jammerbugt FC og ikke ufortjent i en jævnbyrdig dyst.

Hvidovre IF bruger de efterfølgende minutter på at genfinde fodfæstet, inden de svarer igen. Men det gør de så efter 64 minutter, de rødblusede spiller sig igennem Jammerbugt FC’s forsvarslinje og får en åben chance midt for mål. Marcus Bundgaard Sørensen leverer først en god redning, men reposten er hjemmeholdet først over og Marcus Lindberg udligner til 1-1

Herfra ligger kampen lidt og vipper frem og tilbage. Med små 10 minutter igen spiller Hvidovre IF sig igennem til en friløber, men Marcus Sloth Jørgensen kæmper sig stærkt tilbage og får med tåspidsen prikket bolden i sikkerhed hos Marcus B. Sørensen. Minuttet senere tipper kampen så i Jammerbugt FC’s favør, da hjemmeholdets målscorer Marcus Lindberg får sit andet gule og dermed røde kort.

Jammerbugt FC, der efterhånden er godt brugte efter de første knap 90 minutter i NordicBet Ligaen, kan nu spille de sidste minutter i overtal. Det bliver dog ikke til mere og således ender det med pointdeling i sæsonpremieren. Et resultat som vel er ganske fair for begge mandskaber.

Det er et vigtigt og velfortjent point Jammerbugt FC dermed kan tage med hjem fra en god sæsonpremiere i Hvidovre. Efter 10 års fravær er Jammerbugt FC tilbage på tavlen i 1. division. Nu venter Superliga nedrykkerne fra Lyngby Boldklub på hjemmebane i 2. runde.

Hvidovre IF – Jammerbugt FC: 1-1 (0-0)
54’ 0-1 Marc Nielsen (selvmål), Jammerbugt FC
65’ 1-1 Marcus Lindberg, Hvidovre IF
84’ Rødt kort, Marcus Lindberg, Hvidovre IF

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Patrick Mortensen, Nikolaj Lyngø, Marcus Sloth Jørgensen, Mads Larsen (Emil A. Nielsen) – Bardhec Bytyqi (Simon Jensen), David Edvardsson, Christian Rye (C.), Sead Gavranovic (Max Møller), Muubarack Nuh (Omar Natami), Frederik Høgh Jensen.