Informationsmøde for feriehusejere i Hjørring og Jammerbugt kommuner

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

For mange feriehusejere betyder foråret og påskeferien et besøg i sommerhuset. Derfor inviterer Hjørring og Jammerbugt kommuner områdets feriehusejere til fælles informationsmøde søndag 14. april kl. 10.00 – 13.00 i Idrætscenter Vendsyssel.

Informationsmødet giver områdets feriehusejere mulighed for at høre om de lokale initiativer, møde kommunerne, få gode råd, hvis man overvejer at udleje sit feriehus.

Jammerbugt og Hjørring kommuner er stolte turismekommuner med attraktive kystdestinationer og et aktivt feriehusliv i klitrækkerne. Tilsammen har de to kommuner ca. 14.800 feriehuse og mange feriehusejere har en særlig tilknytning til området, som rækker ud over selve feriehuset – også selvom deres primære bolig ligger langt fra ferieboligen.

Beboerne i feriehusene er vigtige for lokalsamfundet

I feriehuset er tempoet roligt og beboerne giver sig tid til at være sammen og fordybe sig i lokalområdets kvaliteter og oplevelser. Derfor tillægger feriehusejerne stedet betydning og identitet, da feriehuset er et fristed og rammen om traditioner og samvær med familie og venner.

”Feriehusejerne er et vigtigt led i den lokale turismes værdikæde. Når husejerne selv eller deres lejere bor i sommerhuset, handler lokalt og bruger oplevelsestilbuddene, så skaber de øget aktivitet i området og dermed lokal vækst. På informationsmødet vil vi gerne dele vores lokale initiativer og projekter med husejerne”, fortæller Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune.

På mødet får feriehusejeren blandt andet viden om udvikling af kystbyerne i området, om lokale fødevarer og om feriehusturismen. Mødet slutter med frokost.

Stor efterspørgsel på udlejningshuse

I de naturskønne områder langs den nordjyske vestkyst er feriehusene en væsentlig del af den samlede overnatningskapacitet, og flere turister ønsker at leje feriehuse.

”Den nordjyske natur tæt på havet og muligheden for et stort udvalg af aktiviteter appellerer til en bred målgruppe. Derfor er efterspørgslen på udlejningshuse i området høj – sidste år havde Hjørring og Jammerbugt Kommuner tilsammen 3,2 mio. kommercielle overnatninger. Og der er fortsat et vækstpotentiale ved at få flere sommerhuse på udlejningsmarkedet. Derfor benytter vi også informationsmødet til at komme i dialog med flere feriehusejere, om de har lyst til at leje deres hus ud”, fortæller borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade.

På informationsmødet vil der blive orienteret om rammerne for udlejning og de økonomiske fordele forbundet ved udlejning. Omkring middag vil der være mulighed for at møde udlejningsbureauer, bygge-anlægsvirksomheder osv. for at få mere viden om mulighederne for udlejning og få forslag til forbedringer af feriehuset.