Første etape af Tour de Jammerbugt nærmer sig

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Om knap en måned går startskuddet for første etape af Tour de Jammerbugt. Løbet har otte etaper fordelt over det meste af kommunen, og det kræver mange frivillige til at hjælpe med praktiske opgaver. Lige nu har over 70 borgere meldt sig som frivillige.

Når første etape af Tour de Jammerbugt starter om aftenen 2. maj 2019 i Fjerritslev, Gøttrup og Klim vil en masse deltagere løbe, cykle og køre på rulleskøjter mod Thorup Stand, som er slutbyen denne dag.

På ruten vil en masse frivillige samtidig stå klar til at bakke op om deltagerne, der har brug for forfriskninger, vejvisere og meget andet.

”Så stort et event, som Tour de Jammerbugt, kræver mange frivillige for at lykkedes. På nuværende tidspunkt har vi over 70 frivillige fra lokalbyerne til at hjælpe med forplejning og være behjælpelige i start og mål. Vi sætter meget stor pris på deres hjælp og den store opbakning, der er til motionseventet. De frivillige præsenterer deres by og er med til at skabe en festlig stemning alle de steder, hvor løbet kommer igennem”, fortæller formand for Kultur-, Fritids- og landdistriktsudvalget Helle Bach Andreasen.

En etape starter i en by, hvorefter deltagerne kommer igennem flere byer undervejs og slutter i en målby. Der vil være forplejning både i start- og målbyen, men også undervejs på ruten. Det giver deltagerne mulighed for at se smukke og spændende områder af kommunen, som de normalt måske ikke ser. 

”Som frivillig til Tour de Jammerbugt 2. maj, ser jeg frem til at vise deltagerne vores lokalområde, vores smukke natur, og at vi som lokale ildsjæle kan banke sådan et arrangement op. Jeg syntes det er fedt, at det er motion for bredden, og jeg håber at rigtig mange vil deltage i vores motionsfest ved Thorupstrand og nyde en bid mad med udsigt til bådene” udtaler den lokale ildsjæl og frivillige ved Tour de Jammerbugt, Pernille Miller, fra Thorupstrand.

Deltager man ikke i løbet eller som frivillig, er der rig mulighed for at følge med i Tour de Jammerbugt som tilskuer, og være med til at give deltagerne en rigtig god oplevelse ved at komme og heppe på dem undervejs på ruten.

Motionsevent for alle

Sammenhold og stolthed over kommunes lokalområder er centralt i Tour de Jammerbugt, og motionseventen er for alle borgere i kommunen og Kultur og Fritid opfordre alle til at deltage.

Kommunes 0.-3. klasser er også klar til Tour de Jammerbugt. Der arrangeret skoleløb for de mindste, som løber ca. de sidste 5 km af etaperne. Eleverne løber om formiddagen, mens Tour de Jammerbugt løber af stablen om aftenen samme dag.

300 elever fra Thorup-Klim Skole, Fjerritslev Skole, Trekroner Skolen og Ørebroskolen deltager på første etape.

”Det er rigtig dejligt, at skolerne også bakker op om Tour de Jammerbugt. Vi glæder os både til Tour de Jammerbugt for skolerne om dagen og Tour de Jammerbugt om aftenen”, udtaler afdelingsleder for Kultur og Fritid Noël Mignon.

Etape datoer:

  1. etape –   2. maj – Fjerritslev – Gøttrup – Klim – Vester Thorup – Thorup Strand
  2. etape – 22. maj – Pandrup – Fårup Sommerland – Saltum – Vester Hjermitslev – Ingstrup
  3. etape – 6. juni – Attrup – Bejstrup – Bonnerup – Fjerritslev
  4. etape – 13. juni – Slettestrand – Hjortdal – Tranum – Brovst
  5. etape – 15. aug – Skovsgaard – Torslev – Østerby – Gjøl
  6. etape – 22. aug – Brovst – Halvrimmen – Arentsminde – Birkelse – Aabybro
  7. etape – 28. aug – Birkelse – Aabybro(McDonald) – Biersted – Nørhalne
  8. etape – 5. sep – Kaas – Moseby – Rødhus Kirke – Hune – Blokhus