Indvielse af nyt baneanlæg hos Vesterstrand Ridecenter

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Helle Bak Andreasen (V) sammen med forventningsfulde ryttere og klubbens formand Trine Henriksen Foto: Privat

Indvielse af nyt baneanlæg hos Vesterstrand Ridecenter

Søndag den 14. maj 2023 var dagen endelig kommet til indvielse af nyt baneanlæg hos Vesterstrand Ridecenter. En dejlig dag med flot vejr, flot fremmøde og flotte taler. 

-- annonce ---

Han Herreds Hestesportsklub kan nu udfolde sig endnu mere på ridecenteret. Dagen blev fejret med et internt stævne og 60 mennekser deltog i fællesspisning om aftenen.

Til at holde indvielsestalen, havde klubben inviteret medlem af kommunalbestyrelsen og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Helle Bak Andreasen.

Den røde snor til ny ridebane på Vesterstrand Ridecenter blev klippet den 14. maj 2023. Foto: Privat

I sin tale sagde Helle Bak Andreasen:

Tusind tak for invitationen til at komme i dag. En dag vi – og naturligvis I  – har ventet længe på – men som der bliver sagt – det man venter længe på, bliver man ekstra glad for. 

Et nyt baneanlæg betyder jo bare SÅ meget for en klub – både i den almindelige drift – den almindelige dagligdag. Det betyder noget i det fortsat at kunne være en forening i aktiv udvikling, og det betyder noget, når der skal afholdes stævner. 

Så alt i alt en nødvendighed for udvikling af en klub. Og det har I heldigvis været fremsynede nok til at se. Og fremsynethed kombineret med aktive ildsjæle er nødvendige for enhver klub – eller forening. Det har I bevist i mange år. Da vi tilbage i 2013 indviede jeres andet store projekt, var der også blevet brugt tusindvis af frivillige timer – både med papirarbejde og med praktisk arbejde. Nu er hele centret blevet fuldført og med et baneanlæg, der lever op til internationale standarder, er I jo bare fit for fight. 

Men baneanlægget er jo ikke kommet af sig selv. Igen står der mange frivillige mennesker bag og med velvilje fra gode fonde, en god egenfinansiering og en næsten altid velvillig kommune er I nu kommet i mål.

Og det beviser hvad I gang på gang formår og derfor er det en fantastisk rideklub i fremdrift. Og hvor er det vigtigt. Og det gentager jeg gerne igen – hvor er det vigtigt. 

Det er vigtig, det jeg lige har sagt med en klub i udvikling, men en klub i udvikling betyder også at der kommer mange børn, unge og lidt ældre. Og her lærer de at ride, de lærer at begå sig – de lærer at tage aktiv del i at få ting til at fungere, man lærer at tage ansvar for både dyr og mennesker – ja – det former at være en del af en rideklub. Men man bliver også en del af et fællesskab. 

Alle parametrene er vigtige, men for mig slår fællesskabet alt. Hvis vi lærer vores børn og unge at indgå i et sundt fællesskab, er vi nået langt. Ensomhed er desværre voksende i Danmark og det gælder for både børn og ældre. Det skal vi undgå i vores dejlige kommune. Og det kan vi bla. ved at have sunde fællesskaber som på stedet her i dag eller i andre foreninger. 

Jeg tror bare, at det er særdeles vigtigt, at der netop er åbne fællesskaber for alle. Et sted man føler sig hjemme. Og jeg siger det ofte -og siger det gerne igen – om man går til skak eller ridning er for mig underordnet – bare man indgår i et sundt fællesskab – har muligheden – det er vigtigt. 

Så igen tak at I bidrager aktivt med alle jeres forskelligartede aktiviteter – jeg tror på, at det gør en positiv forskel.

I Jammerbugt Kommune vil vi gerne være Danmarks bedste fritidskommune og det bliver vi kun ved at have mangeartede tilbud til alle aldersgrupper – populært sagt have mange farver på paletten. Og det har vi. Vi har faktisk så mange farver, at vi kunne male det smukkeste og mest alsidige maleri, for vi har vitterligt noget for enhver smag. 

Det er ikke sikkert, at I som rider synes, at det er sjovt at gå til teater eller bordtennis og omvendt. Men som kultur og fritids formand ligger det mig meget på sinde, at man netop har muligheden for at vælge den aktivitet, der passer bedst – den farve på paletten, hvor man får malet sit eget personlige maleri bedst muligt. For er man barn eller voksen ER det vigtigt, at man finder sin rette hylde i livet – også i fritiden. 

Så nyd og brug det store fritidsliv som vi har – det er faktisk ingen selvfølge, at man har det i sit nærområde. Og det er heller ingen selvfølgelighed, at vi har et Vesterstrand Ridecenter, så sæt pris på alle dem der gør en kæmpe forskel.

Og en forskel gør I jo hver eneste dag med masser af frivillige aktiviteter så også i dag en kæmpe tak til jer, der bidrager i den daglige drift – lige fra at bage kage og fremtrylle tarteletter, til undervisning og til vedligehold, som jo også kræver sit. I beviser at med en klubånd – et fællesskab, der kan ting lykkes – både til store projekter og i dagligdagen.  Af hjertet tak for uden jer var vi vitterligt en fattig kommune.

Et stort tillykke med jeres seneste bedrift – det nye flotte baneanlæg. Jeg håber det vil bringe lykke – og nytte i både dagligdagen og til store og små stævner.

Tak for ordet.

LÆS OGSÅ: Elsker du rom? – Vind to billetter til romsmagning hos Skotlander i Pandrup

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn