ForsideBrovstI dag kommer Sølv- og guld køber til Brovst og Fjerritslev

I dag kommer Sølv- og guld køber til Brovst og Fjerritslev

Den begyndende genåbning har også skabt ekstra stor efterspørgsel fra private på at få vurderet og måske solgt sølv og guld fra gemmerne. Det får nu Sølv-Skov, en af landets mest erfarne og mest brugte opkøbere, til atter at besøge området.

Sølv-Skovs fulde navn er Hans Jørgen Skov Larsen, og han kan mandag den 12. juli klokken 10-13 træffes i møderummet på Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev og senere den 12. juli kl. 13.30 – 15.30 i Sports og Kulturcenter i Brovst.

– Jeg har i mine mange år i branchen ofte erfaret, at mange har ting liggende, som de måske er trætte af, har arvet og aldrig bruger. Børn og børnebørn interesserer sig i disse tider sjældent for smykkerne, da de jo ikke passer ind i en moderne verden, forklarer Sølv-Skov.

– Jeg husker, at en dame til mig med en bærepose med det, som hun selv vurderede til at være ikke ret meget værd. Jeg vurderede og købte det for 33.000 kroner, og hun blev meget overrasket. Damen var glad, og det var jeg naturligvis også.

– Vi elsker rodekasser og vi finder næsten altid guldsmykker eller sølv af værdi. Små tynde kæder kan være af guld. Normalt er der for nogle få hundrede og op til nogle tusinde kroner. Og meget sjældent er der ingen ting.

Sølv-Skov arbejder på mange måder i genbrugsbranchen, for alt det guld og sølv, han opkøber, genbruges. Målet er, at mindst halvdelen skal renoveres og videresælges for dermed at gøre gavn og skabe glæde i andre danske hjem.

Sølvbestik købes
– Vi køber alt tre-tårnet sølv. Er du i tvivl om det er sølv eller plet, er vi verdensmestre i at finde de tre-tårne. Kom med bestikket og vi kigger på det, slutter Sølv-Skov og smiler.

Mønter og sedler er også blevet en genbrugsvare med værdi, så hvis du gennem årene har samlet og sparet op uden at kunne bruge dem i butikkerne, er der stadig håb for at få dem brugt.

– Jeg har erfaret, at mange ikke ved, hvad de skal gøre med udgåede mønter og sedler. Nu om dage kan man ikke få vekslet de forældede i banken. Vi veksler folks udgåede mønter og sedler og betaler 50 procent af værdien. Det er 1 kroner, 2 kroner, 5 kroner, 10 kroner, 20 kroner, 50 kroner, 100 kroner, 200 kroner, 500 kroner og 1.000 kroner, forklarer Sølv-Skov.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER