Hvorfor ikke store sommerhuse i Jammerbugt kommune?

Vibeke Dalsgaard
Vibeke Dalsgaard

AF Vibeke Dalsgaard Spidskandidat for Det Radikale Venstre – Jammerbugt

Hvorfor ikke store sommerhuse i Jammerbugt kommune?

-- annonce ---

Der er blevet bygget sommerhuse i Jammerbugt kommune i mange årtier og i dag præges vores landskab af disse mange bebyggelser. Det er en del af vores kultur og det må det gerne blive ved med at være. Sommerhusene har også udviklet sig gennem tiden og blevet større, hvilket med vores tiltagende velstand er en naturlig ting, men Det Radikale Venstre synes, at nu er tiden kommet til at slå bremsen i og lave en overgrænse for fremtiden. 

Grunden til det ligger både i æstetik og økonomi. Vi er overbeviste om, at mega-huse på 300 m2, som i øjeblikket er på tegnebrættet, vil skæmme de områder, som de bliver bygget i. Der er også en klar risiko for mere larm i områderne. 

Når vi spørger mennesker om hvorfor de vælger at eje eller leje et sommerhus til deres ferier og weekends, så er svaret altid naturens skønhed og ro og fred omkring deres ophold. Hvis vi laver kolonier med meget store sommerhuse, så vil begge disse ting blive ødelagt. Vi kan derfor risikere, at feriefolket ender med at fravælge Jammerbugt som turistdestination. Mange mennesker i vores område lever af turisterhvervet, så vi kan ende med at save den gren over, vi selv sidder på. 

Det Radikale Venstre vil arbejde på et loft for sommerhuse på f.eks. 120 m2 og vi vil lægge mange kræfter i politisk at bevare både vores natur- og kulturlandskaber med den skønhed, de har.

1 KOMMENTAR

 1. Du har ret Vibeke Dalsgaard.
  Der er bygget tusindvis af sommerhuse i Jammerbugt i årtier.
  Mange med krav om jordfarver på husene, græstørv på tagene, og altid med mest mulig hensyntagen til naturen, Klitfredning og Strandbeskyttelseslinjen, der omfatter strandbredden , arealet op til 300 meter bag strandbredden.
  Den tradition håber jeg fortsætter.
  Jeg ønsker bestemt heller ikke der bygges sommerhuse på 300m2 (små hoteller) , slet ikke på naturskønne åbne områder tæt på fredede arealer.
  Om loftet skal være 120-150 m2 kommer nok an på hvor de bygges.

  Lidt out of topic, så er der jo også byggehøjden på ejendomme i vore byer, hvor mange etager.
  Personligt mener jeg , at byggeriet i Aabybro bymidte laaangt har overskredet det æstetiske hensyn der bør tages til de lave omkringliggende parcelhuse, men det er en anden sag.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn