Hvordan kan jeg spare penge på min elregning?

Print Friendly, PDF & Email

Der er meget fokus på strømforbrug og elregninger i øjeblikket – og med god grund. For mange er elregningen dyrere end nogensinde før. Det får os til at ville gøre noget for at få en så lav elregning som muligt. 

Spar penge på el

Hver gang du skal lave kaffe, se en film på fjernsynet, spille computer eller noget helt fjerde, bruger du strøm. Strøm er derfor uundværligt og nødvendigt for at vi kan opretholde vores dagligdag. Men det betyder ikke, at du ikke kan kigge på forskellige tiltag, der kan mindske dit strømforbrug, for du kan faktisk gøre noget ved det.

Vælg en billigere udbyder

Der findes forskellige udbydere af strøm. Det betyder at prisen på el afhænger af, hvilken el-udbyder du har. Du kan med fordel undersøge markedet for forskellige el-udbydere og finde et billigt elselskab, der kan levere strøm til dit hjem. Hvilken udbyder der er billigst for dig, afhænger af forskellige faktorer – herunder dine behov og dit forbrug. 

Du kan både vælge el-abonnementer med variabel og fast pris. Med den variable pris betaler du altid for, hvad strømmen koster på det aktuelle tidspunkt, hvilket kan give store udsving på din elregning. Hvis du derimod vælger en fast elpris, betaler du samme pris for strømmen hver måned. Der er fordele og ulemper ved begge abonnementer og intet er i udgangspunktet bedre end andet. 

Tænk over strømforbruget 

Du kan med fordel tænke over at bruge strømmen, når den er billigst, hvis du har en variabel elpris. Det betyder, at du f.eks. kan vælge at vaske tøj, lave mad og bruge opvaskemaskinen udenfor spidsbelastningstidspunkterne. Spidsbelastningstidspunkterne er der, hvor efterspørgslen på strøm er høj – f.eks. om aftenen mellem kl. 17-20. Du kan derfor spare penge på din elregning, hvis du omlægger dine rutiner så de tilpasses elpriserne. 

Derudover er det altid klogt at mindske sit el-forbrug ved at slukke for apparater mv., der bruger strøm, selvom de ikke er i brug. I den forbindelse kan det være en fordel at undersøge, om du har nogle apparater i hjemmet, der bruger meget strøm, som kan udskiftes til nogle mere energivenlige modeller. Det kan f.eks. være en computer eller en kummefryser. 

Der findes mange måder, hvorpå du kan spare penge på din elregning. I denne artikel har vi belyst en række af dine muligheder. Nogle af metoder kræver mere end andre, men hvis du ønsker at spare penge på din elregning, er disse metoder et godt sted at starte.