Hvor er demokratiet i Jammerbugten?

Johnny Solberg
Johnny Solberg (C)

Kandidat til KV21 for Det Konservative folkeparti – Jammerbugt
Johnny Solberg Sønder Skoveng 14 9460 Brovst

Hvor er demokratiet i Jammerbugten?

I den seneste tid, fremtoner valgpropaganda med titlen ”Kommunalvalg er et Borgmestervalg”. Som ny  konservativ kandidat, må jeg erkende at jeg lidt naivt gik og troede, at kommunalvalget faktisk var borgernes valg. Men ok… vi opfatter jo åbenbart den demokratiske proces forskelligt.

-- annonce ---


Det har i lang tid undret mig, hvorfor der ikke er en synlig forskel mellem politikerne i den nuværende kommunalbestyrelse. Det er mere end almindelig svært, at genkende de ideologiske tanker bag de enkelte partier. For hvem er opposition, når alle tilsyneladende er så enige om alting? Hvor er uenigheden og debatten til kommunalbestyrelsesmøderne? Og hvor er den demokratiske proces blevet af?

Vores ytringsfrihed i en debat er altafgørende for demokratiet og jeg mener vi skal starte det sted, hvor borgerne har mulighed for at ytre sig, nemlig i spørgetiden.

Når en borger drister sig til at stille spørgsmål ved kommunalbestyrelsesmøderne, kan man være helt sikker på, at borgmesteren nok skal svare på vegne af alle politikerne. Ingen af de andre 26 medlemmer, har nogensinde rejst sig og sagt ordene: ”Det vil jeg faktisk gerne svare på!”

Konservatives holdning er krystalklar – Vi skal have politisk åbenhed tilbage i Jammerbugten og derfor går vi til valg på at få ændret reglerne omkring spørgetiden ved kommunalbestyrelsesmøder. Borgere skal kunne stille spørgsmål direkte til de respektive udvalg, hvor svaret så skal komme fra udvalgsformanden/kvinden og ikke fra borgmesteren.

Når spørgetiden er suspenderet, og som den behændigt nok er lige nu op til KV21, kan borgerne ikke stille spørgsmål til kommunalbestyrelsesmøderne. Vi tænker, om det er fordi politikere ikke ønsker kritiske spørgsmål op til et valg? Eller er det fordi politikerne ikke tør stå ved deres holdninger? Uanset baggrunden, går vi til valg på at få fjernet muligheden for at suspendere spørgetiden. Som politikere skal vi ikke være bange for de kritiske spørgsmål fra borgerne, for det er de spørgsmål, der holder os på tæerne.

Og hvis vi gennemfører rigtig borgerinddragelse, i stedet for som nu blot at tale om det, har vi fuld tiltro til at de spørgsmål der måtte komme fra borgerne, har den rette relevans. Det er nemlig borgerinddragelse, som de konservative ser den skal være i en kommune, hvor kommunen er til for borgerne og ikke omvendt.

De konservative går til valg på at få demokrati og den ægte borgerinddragelse tilbage i kommunen. Det er nemlig ordentlighed!

1 KOMMENTAR

  1. Du har nogle rigtige gode tanker om demokrati. Dit forslag om
    spørgsmål direkte til de enkelte politikere vil jeg gerne støtte.
    Jørn Baandrup,
    Radikale Venstre

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn