Hver femte dansker bruger alternativ behandling

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

En ny undersøgelse fra Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring viser, at hver femte dansker vælger at gå til alternative behandlere, når de har fået en sportsskade. En positiv udvikling, siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige Forsikring.

Flere og flere danskere træner og går op i at holde kroppen i form. En positiv tendens, som desværre også har en negativ bagside: Nemlig at flere danskere får skader og derfor må holde en pause fra deres træning. Nu viser en ny undersøgelse dog, at de skadede danskere ofte tager andre metoder i brug i jagten på at blive skadefri: De går nemlig til alternative behandlere.

“Vi ser en klar tendens til, at danskerne er blevet glade for de alternative behandlingsformer, når de ramler ind i en kedelig sportsskade. Det gælder både mænd og kvinder, der ivrigt anvender både kiropraktor, osteopati, akupunktur, kranoi sakral terapi og andre former for behandling for at komme af med skaden,” siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige Forsikring. Han påpeger dog samtidig, at den alternative behandling ikke må stå alene:

”Det er meget positivt, at så mange tager ansvar for deres helbred, men det er vigtigt, at den alternative behandling ikke bliver den eneste behandling, det kan bruges som et supplement til de mere klassiske tilbud fra sundhedsvæsenet,” siger Henrik Sagild.

Forundersøgelsen, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring, viser nemlig, at hele 22 procent af danskerne har anvendt alternativ behandling for at komme sportsskader til livs:

“Det er et relativt højt tal, der vidner om, at vi ikke nøjes med den almene behandling i sundhedsvæsenet, når vi får en sportsskade. Det viser, at danskerne tager ansvar for deres egen behandling og ikke mindst, at vi ikke er bange for at prøve noget nyt i håbet om at få en skadefri krop,” siger Henrik Sagild.

Hvor undersøgelsen viser, at både mænd og kvinder anvender de alternative behandlinger lige ofte, så ses der også en tendens til, at det særligt er folk fra højere samfundslag, samt den mere velhavende del med indkomst over 1.000.000 kr. eller derover, der anvender de alternative behandlingsformer*:

“Det er klart, at det kan være en bekostelig affære, hvis man selv skal punge ud for den alternative behandling, men heldigvis kan en ulykkesforsikring ofte hjælpe.Hos Gjensidige Forsikring oplever vi, at folk er rigtig glade for at prøve mange forskellige ting af, og vi lægger et stort arbejde i at finde så gode tilbud som muligt, så vi hurtigt kan få vores kunder tilbage på benene igen,” siger Henrik Sagild.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i maj 2019 blandt 1580 repræsentativt udvalgte danskere.

Har du nogensinde fået behandling for en sportsskade hos en alternativ behandler (kiropraktor, Body-SDS, Akupunktur, Healing, Homøopati eller lignende)?

  • Ja 22 %
  • Nej 77 %
  • Ved ikke 1 %

Var den alternative behandling efter din mening en central faktor i at få dig skadesfri?

  • Ja 60 %
  • Nej 26 %
  • Ved ikke 14 %