Hvem skal vinde Nordjyske Banks foreningspris 2024? – Økonomisk håndsrækning til lokale foreninger

Bankdirektør i Nordjyske Bank Claus Andersen. Foto: Nordjyske Bank
Print Friendly, PDF & Email

Hvem skal vinde Nordjyske Banks foreningspris 2024? – Økonomisk håndsrækning til lokale foreninger

Det er nu muligt at nominere lokale foreninger til Nordjyske Banks foreningspris 2024, hvor hele tre foreninger i Region Nordjylland har mulighed for at vinde en samlet pengepræmie på 100.000 kroner. Med den økonomiske håndsrækning ønsker den nordjyske bank at hylde og anerkende de mange frivillige, som dagligt gør en stor indsats for foreningernes medlemmer såvel som lokalsamfundet.

I 2019 lancerede Nordjyske Bank foreningsprisen for at anerkende de lokale foreninger, der dagligt bidrager til at styrke sammenholdet i nordjyske byer. Prisen er siden dengang blev uddelt årligt, og nu har nordjyderne igen mulighed for at indstille og stemme på nordjyske foreninger. Blandt de indstillede foreninger udpeges tre vindere, som modtager en samlet pengepræmie på 100.000 kroner.

– Som lokalbank ønsker vi at støtte og hylde de mange dedikerede ildsjæle, som dagligt engagerer sig i lokalsamfundet ude i de nordjyske foreninger. De leverer en uvurderlig indsats, der sikrer både børn, unge og voksne et rigt fritidsliv, hvilket er med til at styrke sammenholdet for både foreningernes medlemmer og byerne, siger bankdirektør i Nordjyske Bank Claus Andersen og fortsætter:

– Det er afgørende, at vi som samfund sætter fokus på nogle af de mange initiativer rundt omkring i de nordjyske foreninger, hvor der gøres en stor forskel for lokalsamfundet. Derfor ønsker vi igen i år at anerkende det værdifulde arbejde, der lægges i de nordjyske foreninger, og vi ser frem til at hylde vinderne.

Sidste år løb Natteravnene i Aalborg, Madkassen Hjørring og Mob Din Krop fra Frederikshavn med Nordjyske Banks foreningspris, da de alle havde gjort en særlig og bemærkelsesværdig indsats for lokalsamfundet i Nordjylland. Derfor kunne de hver indkassere en pengepræmie på 33.000 kr., der går til at understøtte foreningernes lokale indsatser.

Nordjydernes pris

Nordjyderne har stor indflydelse på, hvem der vinder foreningsprisen 2024, da de selv har mulighed for at nominere og stemme på den forening, som de mener har fortjent prisen. Herefter vil de ti foreninger, som har fået flest stemmer, gå videre til finalen sammen med ti yderligere foreninger, som udvælges blandt de indstillede foreninger. De tre endelige vindere af foreningsprisen vil efterfølgende blive udpeget af en uafhængig dommerkomite, som har tilknytning til det nordjyske.

– Det stærke foreningsliv i de nordjyske byer har stor betydning for manges hverdag, og derfor er foreningsprisen en pris for hele Nordjylland. Af den grund er det vigtigt for os, at vinderne udpeges af nordjyderne selv, og derfor har vi hos Nordjyske Bank ikke indflydelse på den endelige udvælgelse af de tre vindere, som findes på baggrund af en objektiv vurdering, afslutter Claus Andersen.

Man kan indstille og stemme hver dag på foreningerne via hjemmesiden foreningspris.dk indtil fredag den 2. februar kl. 12.00. Vinderne vil blive offentliggjort i løbet af marts 2024.

Dommerkomitéen består i år af advokat og partner hos Hovmøller og Thorup samt formand for Gestus Nord, Karen-Marie Hovmøller, frivillig og ildsjæl i Dybvad, Klaus Nielsen, administrerende direktør i Musikkens Hus i Aalborg, Lasse Rich Henningsen, direktør for Krogh Andersen A/S Skilte & Reklame samt frivillig i diverse foreninger, Niels Krogh Andersen, Bestyrelsesformand for Hjørring Revyen, Per Boe Larsen og direktør for Arena Nord i Frederikshavn, Per Hornum Malmberg.


Kriterier for prisen:

  • Foreningen har sit virke og sine medlemmer i Region Nordjylland.
  • Foreningen har sit formål indenfor det kulturelle, det sportslige, det sociale eller velgørende område.
  • Foreningen har det forløbne år udvist initiativ, resultater og/eller har skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer eller lokalområde.