Husk reflekser og lys på gåturen

Dyr kan være svære at se, når de luftes i mørket. Husk derfor reflekser. Fotograf: Vector Xue.
Print Friendly, PDF & Email

I november måned bliver det allerede mørkt ved 17-tiden, og der går ikke mange uger så er det også mørkt om morgenen. Det betyder at mange hundeejer må lufte deres hund i mørke. Rådet lyder derfor: Husk reflekser eller lys på både dig og din hund!

Når kalenderen siger november og der er skiftet vintertid, vil mange hundeejere kunne se frem til at eftermiddagens luftetur foregår i mørke, og indenfor et par uger vil dette også gælde morgenturen. Når dagene bliver mørkere, bliver det sværere at se hinanden i trafikken. Ud over at du selvfølgelig selv skal være synlig, så er det også vigtigt at dit kæledyr er synligt.


“Det er vigtigt at sørge for, at have reflekser eller lys på sine dyr, når man går tur med dem i skumring og efter mørkets frembrud. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte. Derudover opfordrer vi også til, at folk selv husker reflekser på deres tøj. Dette gælder alle dyr som bliver luftet i en sele. Dyr er fysisk meget tættere på jorden end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist,” siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på dyret selv.

Flere hunde påkøres om vinteren

Tallene fra Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 viser tydeligt, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. Antallet af påkørte hunde i november og december er dobbelt så højt som antallet af påkørte hunde resten af året. I 2018 og 2019 stiger antallet af påkørte hunde i de mørke måneder.

“En god refleks, kan være afgørende for vores kæledyrs liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde når der skiftes til vintertid, og dette kan skyldes at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille, eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel”, afslutter Jens Jokumsen.