Husk dine cykellygter og undgå ulykker og bøder

Uden cykellygter er det svært at se cykler i mørke. Det øger risikoen for ulykker, oplyser Topdanmark. Foto: Mic/Colourbox.
Print Friendly, PDF & Email

Din cykel skal have lygter på i mørke. Nu begynder det at blive lysere, og derfor glemmer mange de hvide og røde lygter på cyklerne. Det øger risikoen for ulykker, når mørket falder på. Det oplyser Topdanmark.

Vi går heldigvis en lysere tid i møde. Derfor glemmer mange at tage deres lygter med om morgenen. Får de en sen dag på arbejdet, kan mørket overraske, og mangler man lygter, er der større risiko for ulykker. Derfor opfordrer forsikringsselskabet Topdanmark til, at man husker sine cykellygter.

“Det er ikke alle, som husker deres cykellygter, når mørket falder på, og det kan have stor betydning for sikkerheden. Det skyldes blandt andet, at det næsten kan være umuligt for bilisterne at spotte en cykel uden lygter på. Og det kan derfor ende i slemme trafikulykker,” siger Rasmus Ruby-Johansen skadedirektør i Topdanmark.

Han anbefaler derfor, at cyklister husker deres cykellygter, så de kan komme sikkert og synligt hjem.

Ud over at skulle huske sine cykellygter, skal lygterne også kunne leve op til en række lovkrav og monteres ordentligt. Ellers risikerer man en bøde på 700 kroner.

Husk børnenes lygter
Rasmus Ruby-Johansen anbefaler, at forældre sikrer sig, at deres børns cykler er monteret med de nødvendige lygter og magnetlygter som et supplement eller back up, da de altid lyser.

“Har man mulighed for det, så vil jeg altid anbefale, at ens børn har både batteri og magnetlygter på deres cykler,” siger Rasmus Ruby-Johansen.