Dansk Byggeri: Hurtig indsats fra de nordjyske kommuner kan redde arbejdspladser

Henrik Krogh Holm, Dansk Byggeri Nordjylland. Foto: Ricky John Molloy.
Print Friendly, PDF & Email

– Hvis kommunerne handler hurtigt, kan de uden tvivl være med til at redde lokale virksomheder og arbejdspladser. Folketinget har været hurtige til at komme med hjælpepakker, der kan holde hånden under beskæftigelsen, og nu har kommunerne samme mulighed for at gøre en forskel lokalt, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm, i en pressemeddelelse.

Han roser Jammerbugt, Mariagerfjord, Morsø, Thisted, Vesthimmerland, Aalborg, Brønderslev og Frederikshavn for at fremrykke betalinger på udført arbejde. Og han opfordrer kommunerne til at fremrykke byggeprojekter, så de lokale virksomheder kan holde hjulene i gang.


– Udover at fremrykke allerede planlagte opgaver er det oplagt at fx renovere de skoler, børnehaver og rådhuse, som har brug for det, nu hvor de alligevel står tomme. Det hele er gået i stå fra den ene dag til den anden, og derfor er virksomhederne utrolig hårdt ramt.

– Jo flere arbejdspladser vi kan redde, jo hurtigere kommer vi på fode på den anden side af krisen. Andre steder i landet har kommunerne fundet byggeprojekter frem fra skuffen, og jeg håber meget, at vores nordjyske kommuner vil gøre det samme, siger Henrik Holm.

Genbrugspladser bør holdes åbent for erhvervslivet
Dansk Byggeri Nordjylland påpeger også nødvendigheden af, at kommunerne sørger for, at fx genbrugspladserne holder åbent for erhvervslivet, og at sagsbehandlingen af byggetilladelser fortsætter.

– Hvis vi ikke kan komme af med affaldet, går arbejdet i stå, så jeg håber, at kommunerne vil holde åbent på mindst en lokal genbrugsplads uanset krisens længde. Sagsbehandlingen af byggetilladelser er heldigvis noget, som godt kan løses fra en hjemmearbejdsplads, og derfor håber jeg, at det arbejde også vil blive prioriteret, siger Henrik Holm, Dansk Byggeri Nordjylland.