Hurtig efterforskning ved opbrud af hæveautomat i Hune førte til 5 anholdelser

Arkivfoto: Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi: HURTIG EFTERFORSKNING FØRTE TIL FEM ANHOLDELSER

Søndag nat – d. 16. januar kl. 01.17 – forsøgte flere gerningspersoner med en bil at opbryde en udendørs hæveautomat ved en købmand i Hune.

-- annonce ---

Da vi modtog anmeldelsen, dirigerede vores vagtchef øjeblikkeligt adskillige politipatruljer fra beredskabet frem til stedet, under føring af en indsatsleder, der har til opgave at koordinere indsatsen.

Samtidig satte andre patruljer ‘en prop i’ ved forskellige trafikknudepunkter og udfaldsveje.

Gerningspersonerne var dog umiddelbart væk, da vi ankom til gerningsstedet.
I sådan en situation satte vi naturligvis flere ting i værk. For eksempel runderede vi massivt i området omkring gerningsstedet, ligesom vi straks påbegyndte en sideløbende undersøgelse af selve gerningsstedet – for at finde spor og klarlægge hændelsesforløbet.

Og vores patruljers rundering i området gav små 55 minutter senere bid: Det lykkedes nemlig for en af vores reaktionspatruljer på gerningsnatten omkring Tylstrup at standse og anholde en af de formodede gerningspersoner – en yngre mand – da han var på vej væk fra gerningsstedet i det køretøj, der var blevet brugt til tyveriforsøget.

Samtidig hermed iværksatte vi, forklarer lederen af opklaringsarbejdet, politikommissær Ulf Munch Sørensen, en intensiv efterforskning for at kunne identificere og anholde medgerningspersonerne. Det indebar blandt andet en række efterforskningsskridt, hvor adskillige afdelinger og politifolk var involveret.

”Desværre kan vi ikke løfte sløret for alle vores efterforskningsmetoder i sådan en sag, men jeg kan sige så meget, at der blev udført et flot og hurtigt arbejde af alle de involverede kolleger – og dét arbejde gav os nogle gode spor at gå efter,” fortæller Ulf Munch Sørensen.

Faktisk var sporene så gode, at betjentene senere samme dag, d. 16. januar om formiddagen, kunne slå til og anholde yderligere fire gerningspersoner i et sommerhus på en adresse i Midtjylland. Det skete i et solidt samarbejde med kolleger fra flere afdelinger i Midt- og Vestjyllands Politi

De 5 anholdte kommer alle fra Rumænien, og de er i alderen 19 – 38 år.

”De anholdte er efter vores opfattelse, hvad vi i politiet betegner som omrejsende kriminelle – det vil sige, at de har til formål at begå og leve af kriminalitet under ophold i Danmark,” forklarer Ulf Munch Sørensen, der tilføjer, at de fem mænd i denne sag er sigtet for at have begået tyveri af særlig grov beskaffenhed ved at have opbrudt en pengeautomat og ved at forsøge at trække pengeboksen ud.

Når de er sigtet for at have begået tyveri af særlige grov beskaffenhed, så er strafferammen markant højere.

De er alle ved et grundlovsforhør i Retten i Aalborg blevet varetægtsfængslet indtil d. 11. februar 2022. Vores efterforskning i sagen fortsætter.