Feriehusudlejning i 2022: Udenlandske gæster vender retur til Danmark

Foto: DanCenter

Sidste år strømmede danskerne til landets sommerhuse. Men hvordan ser tendenserne for feriehusudlejning i Danmark ud i 2022? Det giver en af landets førende udlejningsbureauer svaret på her.

Selvom den typiske sommerhusgæst i Danmark historisk set er tysk, har størstedelen af turisterne i landets feriehuse de seneste år været danske. Ifølge Danmarks Statistik tegnede danskerne sig for mere end 10 mio. overnatninger i de første 11 måneder af 2021. Men ifølge en af landets førende sommerhusudlejere, DanCenter, tyder det imidlertid på, at danskerne i år har fundet andre alternativer til sommerhusferie:

-- annonce ---

– Tendensen peger lige nu i retning af, at antallet af overnatninger fra danske gæster i 2022 vil være færre end de seneste år. Vi kan i øjeblikket se et fald på 18 procent i vores danske bookinger for hele året sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Selvom vi håber på fortsat at have fornøjelsen af et stort antal danske gæster i år, er det forventeligt, at niveauet nærmer sig normalen fra før coronapandemien, fortæller Kim Holmsted, som er adm. direktør hos DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

Selvom det tyder på, at de danske gæster ændrer ferieplaner i 2022, vidner de aktuelle bookingtal ifølge Kim Holmsted om, at også de udenlandske gæster er blevet mere komfortable med at rejse på sommerhusferie i udlandet under en pandemi. Han fremhæver i den forbindelse tre tendenser for bookingerne i 2022.