Hjemmerøverier: Sort personbil efterlyses

Foto: Nordjyllands Politi
Print Friendly, PDF & Email

Hjemmerøverier: Sort personbil efterlyses

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat tre tilfælde af hjemmerøverier, der fandt sted i løbet af sommeren og sensommeren i år. En sort personbil sættes i forbindelse med episoderne. Politiets foreløbige efterforskningsskridt, med henblik på at identificere bilen, har endnu ikke båret frugt og derfor offentliggøres der nu en efterlysning af en sort personbil i sagen.

Det seneste røveri blev begået på en landejendom mellem Tårs og Jerslev, den 25. august 2023. Kort efter røveriet forsøgte den formodede gerningsmand at hæve på et stjålent hævekort i Sparekassen Danmarks ATM-automat, beliggende Voldgade 11 i Jerslev. Hævningen blev forsøgt foretaget kl. 10:46.

Foto: Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi har indhentet videomateriale, og her ses en sort Golf IV/4 i Jerslev by fredag den 25. august 2023 mellem kl. 10:43 og kl. 10:53.
Den sorte personbil kører ind i byen fra nord ad Palægade og retur i samme retning. På et parkeringsområde over for Dagli Brugsen på Boulevarden i Jerslev ses to personer forlade bilen.

Foto: Nordjyllands Politi

Det er ikke sikkert, at bilen har noget med røveriet at gøre, men politiet vil gerne i kontakt med personerne i bilen, idet vedkommende kan have oplysninger til brug for sagen.

Politiets efterforskning fortsætter

Leder af politiets efterforskning, politikommissær Peter Skovbak fra Efterforskningscenter Frederikshavn ved Nordjyllands Politi, siger om sagen: 

”De tre hjemmerøverier er meget alvorlige hændelser og vi ser dybt alvorligt på denne slags kriminalitet, hvor borgerne overrumples i deres egne hjem. Efterforskningen har været omfattende og vi arbejder ud fra den tese, at der er en sammenhæng mellem de tre røverier.”

Politikommissæren fortæller om den sorte bil: 
”Vi har, med vores foreløbige efterforskningsskridt, desværre ikke haft held til at identificere den sorte Golf, men vi vil overordentligt gerne i kontakt med ejeren, eller de personer der sad i bilen den 25. august, for at finde ud af om disse kunne have oplysninger til sagen. Vi er opmærksomme på, at bilen kan være videreoverdraget, eller ændret – fx med skift til vinterdæk. Vi beder derfor alle borgere forsøge at genkalde sig, om de skulle kende til denne bil.”

Sagen kort

1. Første hjemmerøveri blev forøvet mandag den 24. juli 2023 ca. kl. 11:20, på en landejendom på Volbrovej ved Flauenskjold, i Dronninglund kommune. Her blev en 82-årig mand blev opsøgt på bopælen af gerningsmand, der medbragte et oversavet jagtgevær. Gerningsmanden forlangte penge, men endte med kun at stjæle forurettedes bilnøgler.

2. Andet hjemmerøveri blev forøvet fredag den 28. juli 2023 ca. kl. 13:15, på en anden landejendom på Åensvej mellem Øster Brønderslev og Klokkerholm i Brønderslev kommune. Her blev en 78-årig mand opsøgt på bopælen af gerningsmand, der medbragte et oversavet jagtgevær. Gerningsmanden forlangte dankort og kontanter og stjal fra stedet kontanter fra forurettedes tegnebog.

3. Tredje røveri blev forøvet fredag den 25. august 2023 ca. kl. 10:35 på landejendom på Trangetvej syd for Tårs. En 68-årig kvinde blev opsøgt på bopælen af en gerningsman, der medbragte et oversavet jagtgevær. Gerningsmanden forlange kvindens dankort, som han herefter fik udleveret. 

Har man oplysninger i sagen bedes man henvende sig til Nordjyllands Politi på telefon 114.

LÆS OGSÅ: Bilist kørte på Cannabis