Henrik Hammer er tiltrådt som leder for Jammerbugt Bibliotekerne – samlet ledelse til Kulturskole og Bibliotekerne

Ny samlet ledelse til Kulturskole og Bibliotek i Jammerbugt Kommune med Henrik Hammer som leder fra 1. april 2024. Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Henrik Hammer er tiltrådt som leder for Jammerbugt Bibliotekerne – samlet ledelse til Kulturskole og Bibliotekerne

Den 1. april 2024 er den erfarne kulturskoleleder Henrik Hammer, også tiltrådt som leder for Jammerbugt Bibliotekerne. Initiativet kommer som del af en bredere omstrukturering af kulturområdet, efter den tidligere biblioteksleder, Susanne Hjort Hansen valgte at gå på pension i september 2023.

Inspireret af vellykkede initiativer i Thisted og Morsø kommuner, har Jammerbugt Kommune valgt at samle ledelsen under Henriks kyndige hånd. Målet er at skabe en mere integreret tilgang til kulturaktiviteterne og udnytte synergien mellem kulturskolen og biblioteket.

Henrik bringer en betydelig erfaring inden for kulturområdet med sig. Han blev oprindeligt ansat som leder af kulturskolen i 2014 og udvidede senere sit virkefelt som direktør for Kultur- og ErhvervsCenter Jammerbugt i 2016. Også dengang var der tale om ønsket om at skabe en synergi i kulturlivet, ved at få Kulturskolen i Kultur- og ErhvervsCentrets rammer. Kulturskolen laver således sine egne arrangementer i Kultur- og ErhvervsCentret, hvor man har stor fornøjelse af de professionelle rammer for eksempelvis MGP og Danseshow.

Det er en strategisk indsats for at styrke kulturlivet i Jammerbugt Kommune at Kulturskole og Bibliotek nu samles under fælles ledelse. Både Bibliotek og Kulturskole vil fortsat og i samarbejde med lokale kulturaktører og forvaltning bidrage til den årlige Kulturuge og Den Kulturelle Rygsæk for skoleelever samt kulturlivet i øvrigt, så der fortsat kan skabes sammenhængende og varierede kulturtilbud til borgerne i Jammerbugt Kommune.

Om Kulturskolen: Kulturskolen har hver sæson knap 1600 aktivitetselever fordelt på lange og korte forløb, workshops mv. (musik, dans og billedkunst), og med en decentral struktur undervises der på alle skoler i Jammerbugt Kommune. Dertil afvikler Kulturskolen et imponerende antal koncerter og arrangementer på tværs af kommunen.

Om Jammerbugt Bibliotekerne: Jammerbugt Bibliotekerne udlåner hvert år ca. 150.000 materialer. Derudover åbner de fire biblioteker sine døre for mange andre aktiviteter, f.eks. Musikalsk Legestue, Barselscafe, foredrag, børneteater, streaming, Guidet Fælleslæsning og som noget af det seneste findes nu også Slentrende Samtalesalon – hvilket selvfølgelig er ud af huset. Bogbussen er også ud af huset. Den kommer rundt i hele Jammerbugt Kommune og skal understøtte børns læselyst og læsekompetence i samarbejde med skoler og dagtilbud. Bogbussen kommer også rundt til decentrale servicepunkter for at understøtte læselyst for alle borgere. En spritny Bogbus indtager Jammerbugt Kommune omkring 1. maj 2024.