Heldige vindere er fundet i Kystlotteriet

Foto: kystlotteriet.dk
Print Friendly, PDF & Email

Humøret var højt og glæden stor, da Laila Zielke (S) og Niels Jørgen Pretzmann (V), politikere fra Hjørring og Jammerbugt kommuner, udtrak vinderne af Kystlotteriet…
.
AF Klaus Hansen

Naturligvis med affaldssnapper og sæk, ligesom de mange hundrede strandgæster, der har samlet affald langs strandene på vestkysten i Thisted, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommuner i løbet af efteråret.

Landroversafari, surfkursus og ophold i ferieressorts var blandt præmierne fra lokale virksomheder på Vestkysten. Men også norske præmier eks. ferieophold i fyrtårn, spaophold og friluftsgrej har det norske Kystlotteri velvilligt sponsoreret til opstarten af det danske Kystlotteri.

Laila Zielke glæder sig meget over velvilligheden fra de danske virksomheder og det norske Kystlotteri: ”Det er jo fantastisk, at frivillige får muligheden for at vinde så fine præmier, blot ved at gøre naturen en tjeneste. Og samtidig viser det også turisterhvervets interesse i at holde strande og kyster fri for marint affald. Rene og flotte strande er et stort aktiv for os alle, ikke mindst for turisterhvervet. Vi sætter stor pris på sponsorernes engagement i Kystlotteriet, både fra norsk og dansk side. Det er samtidig med til at tiltrække turister til både Danmark og Norge”.

Kystlotteriet breder sig i 2019
Der var heller ingen tvivl fra hverken Laila Zielke eller Niels Jørgen Pretzmann, da de som politikere skulle beslutte, om de ville fortsætte Kystlotteriet i 2019: ”Da vi begge er engagerede politikere i Kommunernes Internationale Miljøorganisation, KIMO, var det ikke svært at beslutte, at Kystlotteriet skal køre videre i det nye år,” fortæller Niels Jørgen Pretzmann og fortsætter: ”At KIMO viderefører Kystlotteriet og udvikler det i samarbejde med de gode kræfter i Norge, skaber en enestående mulighed for at få en endnu bedre folkelig og erhvervsmæssig forankring af ambitionen om renere strande i hele Skandinavien.”

De heldige vindere
Se hvem der vandt de mange lodtrækningspræmier og læs mere om Kystlotteriet på www.Kystlotteriet.dk

Om Kystlotteriet
Kystlotteriet er oprindeligt en idé fra Norge. I Danmark er det Interregprojekt Ren Kystlinje med de danske kommu­ner, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt og Thisted, der har taget projektet til sig i samarbejde med Partnerskab for Vestkystturisme og KIMO Danmark.

Målet har været at teste idéen og engagere frivilli­ge, turisterhvervene og kommunerne i nye værdiskabende partnerskaber i Danmark og hele Skandinavien. Kystlotteriet fortsætter i 2019 i regi af KIMO Danmark og udvider til en række kommuner i hele Danmark.