Guide: sådan slipper du af med stoppet næse 

Arkivbillede

Guide: sådan slipper du af med stoppet næse 

En løbende og stoppet næse er noget, de fleste løber ind i en gang imellem. Men det er lige irriterende hver gang, og nogle gange kan en stoppet næse skabe så store gener, at du får svært ved at passe dagligdagens pligter. 

En stoppet næse er altid en gene, og det kan derfor betale sig at gøre noget ved problemet uanset dets omfang. Men hvordan slipper du af med en stoppet næse? 

-- annonce ---

Derfor får du stoppet næse 

En løbende og stoppet næse kommer som konsekvens af en forkølelse. En forkølelse er nemlig en infektion i slimhinderne i næsen, og det bekæmper næsen ved at lave et sekret – også kendt som snot. 

I starten af forkølelsen vil sekretet være tyndt og flydende, men efter nogle dage bliver det tykt, og det er her, du får stoppet næse. Dertil vil dine slimhinder også hæve i forbindelse med en forkølelse, og det er netop denne kombination, der er årsag til, at din næse stopper helt til. 

Bekæmp problemet med simple midler 

Det er ikke muligt at stoppe kroppens produktion af slim og snot, men du kan nedbringe den førnævnte hævelse i slimhinderne. Det kan du bl.a. gøre med en Sinuforce næse spray, der indeholder naturlige, æteriske olier, pebermynte, kamille og eukalyptus, som skaber luft og giver en lindrende effekt så. luften igen kan komme ind og ud. 

Der findes dog også mange andre gode ting, du kan bekæmpe en stoppet næse med. Det er eksempelvis effektivt at skylle næsen med saltvand, du kan få som næsedråber eller spray. Når du sover, hjælper det også at hæve dit hovedgærde eller bruge flere puder, så du bedre kan trække vejret. 

Endeligt er det også en rigtig god idé at drikke masser af vand, mens du også kan hygge dig lidt ekstra med noget varmt te eller lun saft.