Din kat har brug for den bedst mulige pleje 

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Din kat har brug for den bedst mulige pleje 

Til trods for kattes stores selvstændighed, så er din kat i det store hele afhængig af dig. Om du har en indekat eller en udekat, så vil dit hjem være dens base, og du vil være den primære kilde til omsorg og opfyldelse af diverse behov. Det er derfor også vigtigt, at du giver din kat den bedst mulige pleje, så den kan lave et lang og sundt liv ved din side. Det vil altså gavne både dig og din kat!

Tænk over hvad din kat spiser

Et utrolig vigtigt aspekt i at drage omsorg for din kat er, at du overvejer, hvad du giver din kat af mad. Du kender formegentlig selv til at spise usundt eller dårligt i perioder, hvortil din krop reagerer negativt på det madindtag, fordi det ikke er optimalt. Det samme vil din kats lille krop også gøre, da også den har brug for næring i form af sund og nærende kattemad for optimal trivsel. 

Hvad er god kattemad?

Det helt store spørgsmål er så, hvad er god kattemad egentlig? Det kan være svært at vide, da der findes så utrolig meget kattemad. For det første er det vigtigt at overveje, hvad din kats behov er, da katte er lige så forskellige som mennesker og dermed også har forskellige behov. 

Dernæst skal man huske, at katte er naturlige kødædere, så de har primært brug for protein og fedt i deres kost, hvor det er meget vigtigt at størstedelen af deres mad kommer fra rigtigt kød. Fedt giver din kat et godt energiniveau og passer og plejer dens pels, dog bør kulhydrater holdes til et minimum, da katte har svært ved at fordøje kulhydrater. Afslutningsvist skal du overveje, hvilke vitaminer og mineraler, som vil gavne lige netop din kat, så den også får det igennem kattemaden.

Tørfoder eller vådfoder?

Du kan sagtens give din kat både tørfoder og vådføder, det vigtigste er bare at kattemaden passer til din kats alder, energiniveau og andre sundhedsmæssige behov. Hvis du vælger tørfoder, så skal du blot være opmærksom på, at den får nok væske i løbet af dagen, og du kan eventuelt opbløde lidt tørkost med vand, hvis du er i tvivl, om din kat får drukket nok. Find eventuelt en god forhandler, som kan hjælpe dig, hvis du stadig er i tvivl om, hvad du skal købe af kattemad.