Gode tips til efterårs indretningen

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Dette er sponsoreret indhold

Nu er sommeren snart forbi, og efteråret står for døren. Vi rykker langsomt indenfor i takt med at temperaturene daller og bladene snart falder af træerne. Dog er efterår ikke lig med trivialitet og tristhed.

Nej, efteråret kan faktisk være hyggeligt nok. Det er sæsonen, hvor der hygges i de danske hjem, og måske er det endda også tid til at gøre det hyggeligt i netop dit hjem. Omgivelserne kan nemlig gøre meget for atmosfæren i et hjem, og man kan derfor med god grund bruge en eftermiddag eller weekend i efteråret på at gøre hjemmet efterårsklar.

Hvordan gør man så det, tænker du måske. Med enkelte objekter kan du gøre dit hjem hyggeligt og efterårsklar, uden det behøver at koste megen tid og penge.

Rustik skaber hygge

Det er i den grad blevet hipt at bruge rustikke elementer i hjemmet. Rustikke møbler, som du måske ved første øjekast ville bruge som havemøbel, kan nemlig skabe en helt unik stemning i dit hjem. Et rustikt og klassisk møbel kunne for eksempel være en trellebænk.

En trellebænk af genbrugsmateriale bliver af mange mennesker brugt i haven, men du kan med fordel bruge den til indendørs indretning også. Det rå træ look giver et hyggeligt og nostalgisk præg til dit hjem. Trellebænken kan have mange forskellige funktioner.

Som ordet indebærer, kan den bruges som bænk i stuen, køkkenet eller i soveværelset. Med et skind eller nogle flotte hynder, vil trellebænken pryde dit hjem. Alternativt kan bænken bruges som skoreol, tv-reol eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser, men én ting er helt sikkert – en trellebænk er det helt rigtige møbel til efteråret. 

Detaljerne tæller

Der er ingen grund til at bruge en formue på at investere i en masse nye dyre møbler når efteråret træder ind. Derimod kan du med fordel rette fokus på detaljerne. Nogle små nips ting og fine genbrugsfund vil give dit hjem nyt liv i efterårsmånederne.

Et eksempel kunne være noget så simpelt som lyskæder. Lyskæder er billige og kan fås i større dagligvarebutikker eller isenkræmmere. En lyskæde her og der kan skabe meget mere end blot et lysere rum. De små pærer minder om stjerner, og det giver dit hjem et eventyrligt præg. Lyskæder fås i mange størrelser og faconer.

De lyskæder, som har små pærere vil give din stue og køkken nyt liv. Vil du være ekstra kreativ, kan du købe nogle tøjklemmer og hænge billeder og fine postkort om på ledningerne mellem pærerne. Dette vil skabe et helt særligt og personligt præg til dit hjem, uden de store midler.

En anden form for lyskæder er de, med større og mere robuste pærer. En sådan lyskæde vil gøre godt i haven, eller på altanen, hvis du bor i lejlighed. På den måde skaber du også noget udendørs hygge, som kan stadig kan ses indenfor i hjemmet.

Lad din fantasi løbe frit, og brug små elementer som plakater, pynteting og tæpper. Så vil dit hjem snart være mere end klar til efterårshygge.