Gjøl Skole og SI har stillet sig i spidsen for et DGI-projekt, der på sigt skal involvere hele lokalområdet

Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email


Det hele liv på Gjøl

Gjøl Skole og SI (Samordnede Institutioner) har stillet sig i spidsen for et DGI-projekt, der på sigt skal involvere hele lokalområdet. Målet er at bakke op om ”Det hele liv på Gjøl” for områdets børn og unge.


Et boost hele vejen rundt. Det var, hvad nyansat leder af Gjøl Skole og SI, Anders Bødker Holm, ledte efter, da han kontaktede DGI for at høre mere om konceptet ”Udeskole”. 

”Vi har alle forudsætningerne for at skabe fantastiske udendørs aktiviteter for skoleeleverne her på Gjøl, men vi ville noget mere. Vi ville gerne have vuggestue, dagplejere, børnehave, familierne og hele lokalområdet med i et fælles initiativ til gavn for alle børn og unge i området. Vi havde behov for at genfinde vores DNA,” fortæller Anders Bødker Holm. 

Løsningen blev et nyt skræddersyet projekt: ”Det hele liv på Gjøl”, som indeholder elementer fra udeskole-konceptet, men også meget mere. Projektet tog sin begyndelse sidste år med indledende visionsmøder faciliteret af DGI, hvor både dagplejere, vuggestue, børnehave og skole var repræsenteret. I 2023 skal alle lærere, pædagoger og repræsentanter for dagplejen på skolebænken fem aftner for med DGI’s hjælp at blive uddannet til ”Det hele liv på Gjøl”. Herefter er det tanken at lokale foreninger og virksomheder inviteres med i processen. 

Vil finde nye veje sammen

”Området er i tilvækst, hvad angår indbyggertal, og vi vil gerne gøre en god skole og institutioner endnu bedre, men det gør vi bedst ved at tænke hele vejen rundt. Hvis vi vil have aktive og velfungerende elever, starter det i hjemmene og i deres fritid. Derfor er vi afhængige af, at vi lykkes sammen. Vi vil finde nye veje som skole, institutioner og lokalområde. Vi ved endnu ikke, hvor vi ender, men det vigtigste er processen – at vi gør det sammen”, understreger Anders Bødker Holm, 

Jammerbugt Kommunes klare prioritering af en decentral skolestruktur med vide rammer til den enkelte skole, gør det muligt at arbejde på initiativer som ”Det hele liv på Gjøl”, mener han. 

”Som skoleleder har jeg sammen med mine medarbejdere og bestyrelse et stort råderum. Det giver lyst til at sætte ting i gang. Derudover har jeg oplevet stor opbakning fra børne- og familieforvaltningen og kommunens fritidskonsulent.”

LÆS OGSÅ: Orientering om status på bosætningsindsatser i 2022 i Jammerbugt

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn