Forlængelse af tiltag og fortsat COVID-19-nedlukning i Danmark

Magnus Heunicke indkalder i dag Corona Følgegruppen til møde
Sundhedsminister Magnus Heunicke. Foto: Claus Bech.
Print Friendly, PDF & Email

Smitteniveauet i Danmark er fortsat højt. På anbefaling fra Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, forlænges de skærpede tiltag, der har været gældende frem til og med 3. januar 2021, for at reducere smitten med COVID-19. Dermed opretholdes en markant nedlukning af aktiviteter i Danmark foreløbigt til og med 17. januar 2021.

Smitteudviklingen i Danmark er på nuværende tidspunkt ikke på et niveau, hvor sundhedsmyndighederne finder det forsvarligt at åbne samfundet yderligere. Ind-satsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har udtrykt bekymring for, at en for hurtig åbning i januar vil kunne lede til en yderligere eskalering af smitten.


På den baggrund anbefaler Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, at forlænge alle de skærpede tiltag, som gælder til og med 3. januar 2021. Herunder lukning af serveringssteder, storcentre, detailhandel, frisører, hjemsendelse af studerende og skoleelever mv. Tiltagene forlænges frem til og med 17. januar 2021 for at reducere aktiviteten i samfundet og fastholde epidemikontrollen.

Regeringen har valgt at følge anbefalingerne.

Sundhedsmyndighederne følger smitteudviklingen meget tæt med henblik på løbende at vurdere, om enkelte områder kan genåbne forsvarligt på et tidligere tidspunkt.

Ud over de skærpede tiltag frem til og med 17. januar 2021 gælder der fortsat øvrige nationale tiltag til og med 28. februar 2021, herunder anbefalinger om begrænsning af social kontakt, forsamlingsforbud og krav og opfordringer om brug af mundbind og visir mv.

I forbindelse med nytåret vil nedenstående tiltag og restriktioner være gældende:

  • Afhold nytåret med så få personer som overhovedet muligt.
  • Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder også nytårsaften.
  • Nytårsaften er der forbud mod salg af alkohol fra kl. 22.00 til kl. 09.00 nytårsdag (1. januar 2021) fra serveringssteder, butikker og andre salgssteder.

Politiet vil være synligt til stede i det offentlige rum nytårsaften og påse overholdelsen af COVID-19-restriktionerne, herunder særligt forsamlingsforbuddet.