ForsideAndetForældre tror deres børn er forsikrede, men virkeligheden er en anden

Forældre tror deres børn er forsikrede, men virkeligheden er en anden


Kun 2,5 pct. ved med sikkerhed, at deres udeboende børn ikke har forsikringer, efter de er flyttet hjemmefra, men virkeligheden er, at hver femte ung er uforsikret. Forældrene mener, de unge dropper forsikringerne for at spare penge. Det viser en ny undersøgelse fra LB Forsikring.

Det er ikke forældrene, der får de unge til at droppe forsikringerne, når de flytter hjemmefra. Ikke hvis man kigger på den seneste undersøgelse fra LB Forsikrings medlemspanel.


Her svarer 83,5 pct., at de har talt med deres udeboende børn om at købe forsikringer, inden de flyttede hjemmefra. 95,4 pct. svarer samtidig, at de mener, det er meget vigtigt eller vigtigt at være forsikret, når de flytter hjemmefra. Det glæder Philip Wegloop, koncerndirektør for Digitalisering, Produkt & Marked, i LB Forsikring, for det kan blive dyrt, at sparer forsikringerne væk.

– Det er virkelig positivt, at forældrene tager snakken med de unge om forsikringer, inden de flytter hjemmefra. Det kan koste voldsomt meget mere på budgettet hos en ny udeboende ikke at have en forsikring end at have en. Det er bare ikke noget, man som ung ofte tænker over. En forsikring er faktisk ikke særlig dyr i forhold til hvad det koster at købe en ny cykel eller computer, hvis de bliver stjålet eller går i stykker, siger Philip Wegloop og fortsætter:

– Forsikringsselskaber kan gøre opmærksom på fordelene ved en forsikring fx studiestart, og steder de unge kommer. Men det er vigtigt, at man som forældre også klæder sine børn på til at se fordelene og trygheden ved at have en indbo- og ulykkesforsikring. Som noget nyt har vi som medlemsejet selskab også åbnet for, at medlemmers børn under 31 år kan blive en del af fællesskabet. Hos os og mange andre er du dækket af dine forældres ulykkes- og indboforsikring, indtil du er 21 år, uanset om du bor hjemme eller ej. Men da gennemsnitsalderen når man flytter hjemmefra er 21 år, så skal man som ny udeboende selv huske det og det glemmer mange desværre.

Forældrene mener, at sparehensyn er den største grund til, at deres børn har fravalgt forsikringer. Det svarer 41,7 pct. samtidig svarer 16,7 pct., at det ikke er en prioritet.

I undersøgelsen svarer 86,5 pct. af forældrene, at de ved, at deres unge har en forsikring, 9 pct. tror det, og kun 2,5 pct. ved, at deres børn ikke har en forsikring. Dog viste den netop offentliggjorte undersøgelse om unge og forsikring fra Forsikring & Pensionfra juli 2022, at ca. 20 pct. af udeboende unge mellem 18-29 år ikke har en indboforsikring.

– Det er jo rigtig positivt, hvis flere unge end før har en forsikring. Tallene fra Forsikring og Pension tyder dog på, at forældrene måske ikke reelt ved, om deres udeboende børn er forsikret. Det virkelig positive er, at man tager snakken med de unge. Når 95,4 pct. har svaret, at de mener, det er vigtigt eller meget vigtigt, at man er forsikret, når man flytter hjemmefra, så har vi en stærk baggrund til at fortsætte samtalen, så endnu flere unge bliver tilstrækkelig sikret og undgår ubehagelige overraskelser, når uheldet rammer, siger Philip Wegloop.

Fem råd om indboforsikringer til unge (og deres forældre):

  • Du kan være dækket af dine forældres indboforsikring, indtil du er 21 år, når du bor alene. Det er du hos LB Forsikrings forsikringsbrands, men tjek det inden du selv køber en.
  • Undersøg om du kan få særlige ungdomsprodukter/-fordele. Hos LB Forsikring kan man få en studieforsikringspakke, hvor der både er indbo-, ulykke- og rejseforsikring i et.
  • En indboforsikring er vigtig for at beskytte dine ting, men den indeholder også en meget vigtig ansvarsforsikring, som dækker, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade.
  • Uden en indboforsikring, risikerer du selv at betale for merudgifter til en midlertidig bolig, fx hvis din egen er brændt.
  • Tjek forsikringsguiden.dk så du let kan sammenligne produkter.
- Annonce -

SENESTE ARTIKLER