Flotte resultater for Aabybrosvømmere ved Aalborg Cup

Holdfoto af Aabybros hurtigste svømmere foran bassinet i Haraldslund Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Endnu engang viser konkurrenceholdene sig frem ved Aalborg Cup 2022 i altid fantastiske Haraldslund, Aalborg.

I weekenden 25., 26. og 27. november var Aabybro Svømmeklub til stort stævne i Haraldslund i Aalborg. Her tog Aalborg Svømmeklub imod over 500 svømmere til det årlige Aalborg Cup. Endnu engang et velorganiseret stævne og med en masse af traditioner. Blandt andet julemusik til holdkappen og flæskesteg til aftensmad. Det var også med deltagelse af store klubber som bl.a. AGF, Thisted, Vejle og selvfølgelig Aalborg. Aabybro stillede med sine 13 bedste svømmere.

Det blev til 8 finalepladser og et hav af gode tider. Faktisk var over 63 % af alle svømmede løb personlige rekorder de og mange af de andre var kun få 1/100 fra at være det! Stemningen var høj, da der var gjort ekstra meget ud af at alle skulle have en fest. Med slukket lys og projektører, samt speakere der gav den gas, blev der heppet helt vildt!

Af finalepladser, kan det nævnes at Sebastian Porsborg kæmpede i finalen for 50m brystsvømning, hvor han satte personlig rekord. Han svømmede i holdkappen under den gældende klubrekord og der er store forventninger til, at han kan forbedre denne distance yderligere i løbet af det næste stykke tid.  Sebastian klarede sig til en bronzemedalje i dette løb.

Sebastian Saugbjerg fik kæmpet sig i finalen i 100m Frisvømning, 50m Butterfly og 100m Medley, altså 3 flotte finaler, hvor han formåede at forbedre sine tider. Sebastian kommer hjem med 100% personlige rekorder i alle sine løb. En rigtig flot præstation.

Den svømmer, der klarede sig til flest finaler, var Christian Abrahamsen på kun 13, der kvalificerede sig til finale i 100m Medley, 50m Butterfly, 100m Frisvømning og 50m Rygsvømning. Christian klarede bronzemedalje i og 50m Butterfly og 100m Medley i ny personlig rekord, det blev til sølvmedalje i 100m Frisvømning, hvor han klarede sig under det gyldne minut (en tid under 1 minut) og endeligt en guldmedalje i 50m Rygsvømning hvor han satte alle til vægs i en kæmpe personlig rekord.

Medaljer blev det også til i yngste gruppes holdkap på 4x50m Frisvømning, hvor Johannes Poulsen, Magnus Uttrup Rom, Tobias Strunge og Christian Abrahamsen vandt bronze i en række flotte tider.

Damernes holdkap på 4x50m Frisvømning nåede ned i en tid på 02:00,05, hvilket er det hurtigste svømmede i lang tid. Klubrekorden lyder på 01:58,27 og er sat tilbage i 2005. Springet er nu ikke så langt og måske kan det snart lykkes de nuværende svømmere at slette en efterhånden gammel klubrekord.

Det næste der er på spil, er de 7 svømmere, der skal til internationalt stævne i Kiel, sammen med de andre regionsmestre fra Nordjylland og Midtjylland. Stævnet afvikles sidste weekend inden jul.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel: