Flot sidste træningskamp runder succesfuld træningslejr af

Foto: Jammerbugt FC Thomas Jansen
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt FC’s divisionsdrenge rundede rækken af træningskampe i Tyrkiet af med at spille 2-2 med Shurkura fra den bedste georgiske fodboldrække.

Det var fredag efter det meste af en uge med fuld fodboldfokus og mindre end 48 timer siden den sidste 90 minutters test, at Jammerbugt FC skulle prøve kræfter med holdet, der i sommers spillede kvalifikationskamp til Europa League. Her måtte de strække gevær mod skotske Aberdeen. Denne eftermiddag i Tyrkiet hed modstanderen Jammerbugt FC.


Og de blåblusede var klar over, at de trods trætte ben måtte give sig fuldt ud, for at lykkes med denne store udfordring – det var lige præcis, hvad divisionsmandskabet gjorde.

Faktisk var de kun to minutter fra at sejre 2-1. Det endte dog 2-2 efter georgierne viste deres styrke og udlignede på et flot og gennemspillet angreb.

– Vi spillede en fantastisk kamp. Selvom det var mindre end 48 timer siden sidste kamp, så kom vi med fuld power og spillerne præsterede virkelig godt. Vi afprøvede endda et nye spilsystem, som også fungerede godt. Så det var opløftende at være vidne til endnu engang, evaluerede Jammerbugt FC’s cheftræner Bo Zinck fra 10. sal på hotellet i Tyrkiet.

Jammerbugt FC kom bagud 0-1 i opgøret, men svarede flot igen og udlignede på mål af Nikolaj Lyngø, inden Christian Rye bragte holdet i front 2-1 på et straffespark.

– Vi har mange gode chancer i første halvleg og kunne have ført med flere mål ved pausen. I anden halvleg skaber vi knapt så meget, men spiller stadig ganske godt. De udligner desværre kort før tid. Men de viser her deres kvalitet med en hurtig og rigtig stærk omstilling, fortæller Zinck og tilføjer.

– Vi var lidt spændte på opgaven inden kampen. Vi kendte ikke mandskabet, men vidste de var blandt de bedste i Georgien og havde været inde omkring Europa League, så vi vidste de kom med kvalitet. Så der var en risiko for, at vi ville få det rigtigt svært. Men spillerne bevidste, at de sagtens kunne være med. Det kan vi være stolte af. Det var virkelig godt mod et godt hold.

Kampen var ”finalen” for en uges træningslejr i Tyrkiet. En uge der på så mange parametre har været en kæmpe succes, og noget cheftræneren meget håber kan gentages i fremtiden.

– Det har været fantastisk. Vi har været heldige med vejret, boet på et godt hotel med gode faciliteter og tæt på banerne. Rammerne har været suveræne og vores træningskampe virkelige gode. Sport2Travel har været en super god samarbejdspartner og serviceniveauet højt i Tyrkiet, evaluerer Bo Zinck.

Hele 51 deltagere har bidraget til den selvbetalte træningslejr og der har været masser af hjælpende hænder til at sørge for både U19 og divisionsspillerne.

– Det har været eminent at divisionshold og U19 har været sammen om det her. Vi har skiftevis set hinandens kampe og sørget for god opbakning. Relationerne er styrket enormt. Ikke blot spillerne imellem, men også for os trænere og ledere. U19 har virkelig også præsteret på et meget højt niveau i kampene og vi har haft nogle gode træninger. Vi er kommet tættere sammen. Det gælder også internt i divisionstruppen. Selvom vi havde en god og sammentømret trup, inden vi tog afsted, så er relationerne nu endnu stærkere. Det har betydet rigtig meget. Vi har bl.a. haft gruppemøder og masser af samarbejde på kryds og tværs. Alle har været med til stort set alt og vi har nået ting og øvet ting, som vi ikke når derhjemme, selvom vi også der bruger relativt meget tid sammen. Det har betydet meget for os. Dertil har vi haft glæden af et stort hold hjælpere, som har valgt at rejse med. Lige fra holdledere, fysioterapeuter og andre assisterende hænder. Det har været helt suverænt og meget positivt hele vejen rundt.

Nu venter blot en sidste morgentræning på Tyrkisk græs søndag. En lettere omgang, hvor musklerne løsnes lidt, inden flyveturen hjem til Danmark. Mandag er der fridag og så venter fodboldhverdagen igen, og det er nu heller ikke så ringe. Sæsonpremieren er nemlig lige om hjørnet efterhånden.

Selvom det bliver godt at komme hjem til Jammerbugten igen, så er næste træningslejr dog allerede ved at snige sig ind i tankerne hos cheftræneren.

– Det er forhåbentlig ikke sidste gang, vi kan samle folk til en sådan tur. På så mange parametre giver det så meget til den enkelte og til klubben som helhed. Vi er mange gode indtryk rigere. Det er skønt, at opbakningen har været så stor. Jeg tror og håber, vi kan gøre det igen, slutter Bo Zinck, inden han og de 50 andre fodboldfolk sætter sig i flyet mod Billund fra Antalya lufthavn.