Flot resultat i Dagli’Brugsen på Gjøl

Karsten Lange
Uddeler i Gjøl Brugsforening, Karsten Lange. Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Året 2019 blev et godt år for Gjøl Brugsforening. Brugsens uddeler, Karsten Lange, har sørget for, at have de rette varer på hylderne, og de lokale beboere har lagt en stor del af deres handel i den lokale dagligvareforretning.

Det er derfor lykkedes for Karsten Lange ikke alene at fastholde omsætningen i et år, hvor dagligvaremarkedet har været under fortsat stort pres, men endda at realisere en mindre stigning i den realiserede omsætning i forhold til 2018. Brugsen kunne derfor, –  trods stigende kædebidrag og fællesomkostninger til Coop –  præsentere et årsresultat på 215.000 kroner.


Brugsens bestyrelse og den netop overståede generalforsamling godkendte resultatet som særdeles tilfredsstillende.

Det meget fine resultat skyldes også, at noget vedligehold ikke nåede at blive ordnet i 2019, så der er allerede lagt planer for en del af overskuddet.

Desuden venter der meget store udgifter i de kommende år til nyt køleudstyr, som skal leve op til nogle kommende miljøkrav. Der er også et ønske om bedre lagerplads til både varer og pakkeekspedition.

Brugsen har oplevet en stor vækst i håndteringen af pakker og forventningen er yderligere stigning på dette område. Det kræver både fysisk plads og en del ressourcer at yde denne service til lokalområdet, og selvom der følger en mindre betaling til forretningen for at yde denne service, er det ikke noget, Brugsen kan tjene penge på. Håbet er selvfølgelig, at de, som kommer i butikken for at hente pakker, samtidigt vil lægge deres indkøb i butikken.

Karsten Lange har som uddeler selv lagt mange timers arbejde i butikken, og han har nu været nødt til at ansætte endnu en fast butiksassistent til forretningen, således at der foruden Anita Bjeldskov Kristensen på fuld tid er ansat Lone Brogaard Hansen på deltid.

Efter fire år som formand for brugsforeningens bestyrelse ønskede Dorte Selmar Pedersen ikke genvalg. Jesper Studstrup, der også har bidraget med bestyrelsesarbejde i fire år, ønskede heller ikke genvalg.

Sandie Mouritsen Westergaard var villig til genvalg, og hun blev genvalgt til bestyrelsen. Nye i bestyrelsen er Eva Rytter og Bodil Have. Bestyrelsen tæller desuden Soley Lassen og Bente Bjørn. Som suppleant valgte generalforsamlingen Mikkel Sloth Jensen. Bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med Eva Rytter som formand, Bodil Have som næstformand og Bente Bjørn som sekretær.