Fjerritslev vil have en ny borgerforening | Stiftende generalforsamling på vej

Arkivbillede. Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Den tidligere Fjerritslev Håndværker- og Borgerforening blev lagt i dvale for nogle år siden, men nu er det altså tiden at starte op igen – og måske med et lidt andet fokus end tidligere. ”Der er behov for at genstarte en borgerforening i Fjerritslev”, lyder det fra initiativgruppen, der havde inkaldt til møde den 16. september 2020.

– Mange af os kan huske julebal på kroen som en af de ting håndværker- og borgerforeningen stod bag, fortæller Henrik Bech fra initiativgruppen. Det skal den nye borgerforening måske også, men der skal også være tale om en forening, der er talerør for byen. Den nye forening skal også være med til at understøtte udviklingen i Fjerritslev og styre byen i den retning som borgerne ønsker, mener Henrik Bech. Han ser også den nye forening som en naturlig partner i arbejdet på at skabe nye initiativer i Fjerritslev og samarbejde med Jammerbugt Kommune om eksempelvis øget bosætning.


Initiativet kommer fra Fjerritslev Handelsstandsforening, men det er på ingen måde planen at de to foreninger skal have samme dagsorden.

– Faktisk så vil vi gerne understøtte en borgerforening, fordi vi oplever, at der i dag løses opgaver i handelsstanden, som nok ligger mere naturligt i en borgerforening, fortæller formand for Fjerritslev Handelsstandsforening Martin Eigenbroth. Han opfordrer den nye forening til at sætte overlæggeren højt.

Fjerritslev og den vestlige del af Jammerbugt Kommune har nogle helt fantastiske stedbundne kvaliteter. Først og fremmest naturen og det store væld at fritidstilbud. Så hvorfor ikke sætte et mål om, at der eksempelvis skal flytte 1000 indbyggere mere til Fjerritslev? Så må vi jo bagefter finde ud af, hvordan vi når det mål, men det vil unægtelig være et kæmpe boost for foreningsliv, handelsliv og huspriser. Fjerritslev har grundmaterialet, slutter Martin Eigenbroth.

Initiativgruppen indkaldte til borgermøde omkring den nye borgerforening onsdag den 16. september i mødelokalet over Jutlander Bank. Her mødte 35 personer op og der nedsatte forskellige arbejdsgrupper bl.a. en arbejdsgruppe der skal arbejde med udarbejdelse af vedtægter for den nye forening og indkalde til en stiftende generalforsamling i nær fremtid.