Feriehusudlejer: Tabte feriehusovernatninger kan indhentes i skuldersæsonen

Tabte feriehusovernatninger kan indhentes i skuldersæsonen Foto: VisitDenmark
Print Friendly, PDF & Email

Den danske feriehusbranche har lidt store tab, mens de danske grænser har været lukket for turister. Men meget af det tabte kan hentes i skuldersæsonen, som rummer et stort potentiale særligt blandt tyskerne, lyder det fra en af Danmarks førende feriehusudlejere og VisitDenmark.

Mandag genåbnede de danske grænser for turister fra Tyskland, Norge og Island – og det til stor glæde for dansk feriehusturisme. Branchen har været hårdt ramt af de lukkede grænser, der på blot tre måneder har kostet mere end tre millioner overnatninger på landsplan. Heldigvis er der ifølge en af Danmarks førende feriehusudlejere, DanCenter, gode udsigter til at kunne indhente en stor del af det tabte ved at vende blikket mod skuldersæsonen, nu hvor kapacitet i juli efterhånden er fuldt booket:


– De seneste måneders grænselukning har medført store udfordringer for hele feriehusbranchen, men i øjeblikket ser vi ind i en juli måned, hvor vi kan melde næsten fuldt booket. Coronavirus har nemlig betydet, at endnu flere danskere end tidligere holder sin sommerferie i et af landets feriehuse, og det er naturligvis rigtig glædeligt, siger adm. direktør i DanCenter Kim Holmsted, der desuden er formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, og fortsætter:

– Derudover ser vi et stort potentiale i skuldersæsonen, hvor vi i øjeblikket oplever en stigning på 25 procent i antallet af bookinger i september og oktober sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Vores håb er derfor, at noget af det tabte kan indhentes ved at fokusere på at forlænge sæsonen yderligere i efteråret.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik oplevede dansk feriehusturisme en stigning i antallet af overnatninger på 4,4 procent i september og oktober på landsplan fra 2018 til 2019.

Potentialet er størst blandt tyskerne

En stor del af overnatningerne i landets feriehuse er udenlandske, og særligt tyskerne er vilde med sommerhusferie i Danmark. Tal fra Danmarks Statistik viser, at tyskerne tegnede sig for intet mindre end 64,2 procent af overnatningerne i danske feriehuse sidste år.

Ifølge markedschef hos VisitDenmark i Tyskland er potentialet stort for at forlænge sommerhussæsonen yderligere ved at fylde husene op i de måneder, hvor der typisk er ledig kapacitet:

– De seneste par år er vi gået mere strategisk til værks i arbejdet med at markedsføre Danmark som helårsferiedestination for de tyske turister, og det har givet synlige resultater. Det skyldes blandt andet, at de mange forbundsstater holder ferie på forskellige tidspunkter, og at efterspørgslen hos voksne par, som kan rejse uden for skolernes ferier, stiger. Særligt i oktober er der et stort potentiale blandt tyskerne, som holder efterårsferie forskudt over fire uger, siger markedschef hos VisitDenmark i Tyskland, Mads Schreiner, og fortsætter:

– Udbredelsen af coronavirus betyder desuden, at mange tyskere i år skubber deres sommerferie. Hele 45 procent af de tyskere, som overvejer eller planlægger en ferie i de næste seks måneder, vil afholde ferie i september, mens godt en tredjedel planlægger eller overvejer en ferie i august.

Ifølge VisitDenmarks seneste monitoranalyse, som er udgivet i maj 2020, foretrækker 25 procent af tyskerne at overnatte i et lejet sommerhus på årets sommerferie, hvilket er en stigning på 9 procent siden sidste år.

– Den positive stigning, som vi i øjeblikket oplever i antallet af bookinger i skuldersæsonen, er primært foretaget af tyske gæster. Vores naboer i syd har foretaget omkring 30 procent flere bookinger i september og oktober, end vi havde forventet, og de har således en stor betydning for, at vi kommer om på den anden side med skindet på næsen, slutter Kim Holmsted.