Få overblikket: Her løber de kongelige ved Royal Run

H.M. Kongen til Royal Run '23 i Herning. Foto: Lars Horn/Royal Run.
Print Friendly, PDF & Email

Få overblikket: Her løber de kongelige ved Royal Run

Det bliver et helt særligt Royal Run ’24, der finder sted 2. pinsedag i fem byer på tværs af landet. H.M. Kongen skyder årets motionsfest i gang i Fredericia, mens H.K.H. Kronprinsen for første gang i Royal Runs historie tager ud i landet for at besøge én af værtsbyerne og løbe med.

For sjette gang trækker Hans Majestæt i løbetøjet, når han endnu en gang står i spidsen for Royal Run, der i år har slået deltagerrekord med 95.000 solgte startnumre. Kongen begynder løbefesten i Fredericia og fortsætter efterfølgende i Aarhus og København/Frederiksberg.

I Fredericia, der for første gang er værtsby, er glæden stor over, at Royal Run begynder i den jyske fæstningsby.

”Vi glæder os helt utroligt meget til, at H.M. Kongen åbner løbet her hos os i den kongeligt anlagte by, Fredericia. Vi er godt i gang med planlægningen, og vi kan love en motionsfest ud over det sædvanlige,” siger Steen Wrist (A), der er borgmester i Fredericia Kommune.

H.M. Dronningen deltager også i Royal Run, når hun stiller til start i Kalundborg. 

H.K.H Kronprinsen kommer til Nordjylland
Hele Kongefamilien har siden begyndelsen i 2018 vist stort engagement i Royal Run, men for første gang tager Kronprinsen større del i Royal Run, når han tager til Brønderslev og løber i selskab med de 9.000 tilmeldte deltagere i det nordjyske. Dét er noget, der vækker stor begejstring i byen:

”Det er virkelig stort for os, at Kronprinsen kommer til Brønderslev for at deltage i Royal Run. Vi lover, at vi nok skal lægge os i selen for at give ham en god oplevelse på sin første tur ud i landet på denne måde,” siger borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V).

De kongeliges deltagelse i Royal Run kommer til at foregå således:

  • H.M. Kongen sætter Royal Run i gang i Fredericia
  • H.K.H. Kronprinsen deltager i Royal Run i Brønderslev
  • H.M. Kongen deltager i Royal Run i Aarhus
  • H.M. Dronningen deltager i Royal Run i Kalundborg
  • H.M. Kongen deltager i Royal Run i København/Frederiksberg

Hos arrangørerne bag Royal Run er det naturligvis en stor fornøjelse at kunne afsløre, hvordan de kongelige kommer til at deltage i Royal Run:

”Vi sætter som altid stor pris på Kongeparrets engagement i Royal Run, men det, at vi nu også får selskab af Kronprinsen på en ny måde, bliver noget helt særligt. Vi har jo heldigvis haft fornøjelsen af Kronprinsens deltagelse i København tidligere, men det, at han nu vælger at tage til Brønderslev, sætter vi stor pris på,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og med i Royal Runs styregruppe.

Administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup, der ligeledes sidder i Royal Runs styregruppe tilføjer:

”Kongeparrets, og nu også Kronprinsens, deltagelse har stor betydning for os og for vores værtsbyer. Det er netop deres deltagelse, der er med til at gøre Royal Run særlig,” slutter han. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn