Få et uforglemmeligt år på efterskole

Laegaarden
Print Friendly, PDF & Email

På efterskole er der mange oplevelser, som ligger og venter. Der er ikke en bestemt opskrift på, hvordan livet på en efterskole udformer sig, men der er nogle ganske bestemte ting, som de fleste efterskole har tilfælles. Efterskoler inviterer til et år, som er fyldt med oplevelser, gode venskaber samt personlig udvikling, som gør dig mere rustet til det voksne liv. Man bliver med andre ord mere moden på en efterskole.

Der findes et hav af efterskoler i Danmark, hvilket betyder, at du kan finde skoler spredt udover hele landet. Der er mange, som vælger at tage et efterskoleophold på en skole, som ligger et godt stykke fra hjembyen, så man for alvor lærer at stå på egne ben. Vi gør dig i denne artikel klogere på, hvordan livet på en efterskole kan komme til at se ud. 

Efterskole og personlig udvikling

På en efterskole kan man stort set ikke undgå at gennemgå en form for personlig udvikling. Man har de bedste forudsætninger for at lære at stå mere på egne ben, da man skal klare de daglige pligter på egen hånd. Derfor vil ting såsom rengøring, tøjvask og madlavning blive noget, som man ikke kommer udenom på en efterskole.

Ens sociale kompetencer vil desuden blive udviklet, da man omgås med en masse andre unge mennesker. Man bor og opholder sig på skolen, hvilket giver nogle gode forudsætninger for at skabe nogle venskaber og udvise sin horisont. Er man en, som har været genert i mange år, så vil et ophold på en efterskole være noget, som kan bidrage til personlig udvikling, så man kommer til at trives mere i at møde nye mennesker. Et efterskoleliv kan med andre ord være noget, som gør dig mere rustet til det voksne liv.

Forberedelser til det voksne voksenliv

Voksenlivet ligger og venter på den anden side af et efterskoleophold. Gymnasiet eller anden ungdomsuddannelse ligger og venter, så derfor er det naturligvis oplagt, at man bliver godt klædt på til det. Undervisningen, som man vil modtage på en efterskole, er ofte på niveau med undervisningen, som man møder på gymnasiet. Derfor vil man være bedre forberedt til gymnasiet, end hvis man ikke havde været på et efterskoleophold.

Udover undervisningen bliver man også klogere på sig selv som menneske. Man vil ofte lære at udforske sine egne interesser og finde frem til det, som virkelig driver en. På den måde vil man også have nemmere ved at vælge sin videre gang i livet.  

Idrætsefterskole er for dig der elsker sport

Endeligt har vi idrætsefterskolerne. Hvis man er en person, som elsker sport, og som gerne vil have sport som en daglig del af ens undervisning, så skal man vælge et ophold på en idrætsefterskole. Her vil man være en del af en skole, som er fyldt med andre unge mennesker, som deler kærligheden for sport. Man vil derved have gode muligheder for at udvikle sig sportsligt, da niveauet for eleverne kan variere meget. Man vil ofte komme til at træne med elever, som udfordrer ens niveau.

Man finder et bredt udvalg af forskellige sportsgrene, som bliver tilbudt på de forskellige efterskoler, men der er alligevel nogle, som er mere populære end andre. Iblandt de mest populære finder du fodbold, håndbold, badminton og gymnastik. Derfor har du også gode muligheder for at finde den efterskole, som passer bedst til dig.