Er der regn på vej?

Foto: Privat

Er der regn på vej?

Danmark tørster efter vand – Meteorolog ved DMI ser en ny chance for regn.

Meteorolog ved DMI Jesper Eriksen skriver følgende på dmi.dk mandag den 19. juni 2023 kl. 12.50

-- annonce ---

Radarbilledet kan snyde i dag

Et regnvejr ligge her først på eftermiddagen over den sydlige del af landet, og vil de kommende timer langsomt forskydes mod nordøst. Selvom regnvejret stedvis ser lidt voldsomt ud på vejrradarbilledet herunder, er der foreløbigt ikke så meget nedbør der har nået overfladen. Det er fordi regnen falder fra skyer med en ret høj skybase, og en stor del af nedbøren derfor fordamper førend den når overfladen. Dagens regnvejr ventes derfor kun at kaste mellem 0 og ca. 3 mm af sig, hvor de 0 mm dækker over lidt smådryp der stort set ikke kan måles.

Tirsdag bliver en dag med mest tørt vejr, men natten til onsdag eller først onsdagen ventes en ny front at bevæge sig op over Danmark fra sydvest. Prognoserne er pt. meget uenige om hvor mange vand der kommer fra denne front, og der er også stor usikkerhed om hvilken del af landet der får mest nedbør.

Et foreløbigt forsigtigt bud er 5-10 mm fra denne front som de typiske for landet, men lokalt måske 10-20 mm med risiko for torden i de kraftigste byger, som også kan være ledsaget af hagl og kraftige vindstød.

For mange blive dette det sidste regnvejr før sankthansaften, enkelte prognoser antyder dog at der fredagen en overgang kan komme stedvis regn i den sydøstlige del af landet.

LÆS OGSÅ: Skal du med i uge 26?