Er der åbenhed i Jammerbugt Kommune?

Kommunalbestyrelsesmedlem Merete Fugldang Hansen Lokallisten Jammerbugt Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Er der åbenhed i Jammerbugt Kommune?

AF Kommunalbestyrelsesmedlem Jammerbugt Kommune Merete Fugldang Hansen Lokallisten Jammerbugt

Jeg har tidligere fortalt, at jeg som lokalpolitikker ofte læser i medierne og på facebook, hvad der sker i vores kommune. Info direkte fra kommunen kan være langsom, sparsom eller desværre nogle gange slet ikke eksisterende. Jeg har også erfaret, at viden er magt….

Pt. arbejdes der i vores kommunes Økonomiudvalg med et punkt, om vi som kommunalbestyrelsesmedlemmer fortsat har mulighed for via mail at spørge ind ved forvaltningen til en sag eller et almindeligt spørgsmål. I min naive tro, vil jeg mene, at selvfølgelig har et kommunalbestyrelsesmedlem mulighed og ret til det.

Det jeg oplever, er også at det forventer borgeren da, at vi kan. Men jeg er bekymret for, at der er ved at ske en ændring i hvert fald i vores kommune. Det jeg oplever i min lokalpolitiske hverdag er, at mine spørgsmål via mail til forvaltningen ikke besvares. Jeg får ej en kvittering på, at de har modtaget min mail.

Her i januar har jeg rykket for spørgsmål, som jeg stillede tilbage i november 2023. Efter at jeg rykkede, så er der kommet et svar. Dvs. 2,5 måned efter, at jeg stillede spørgsmålet. Er det godt nok? Jeg kan hurtigt selv svare – Nej.

Jeg sidder og tænker og undres. Giver det lyst til at være engageret? Er det gode betingelser for demokratiet? Er det den vej, vi som borgere ønsker vores kommune skal være? Mon borgerne får svar på deres spørgsmål? Kommunalbestyrelsen sidder både med ansvaret og handlepligten, mens vi har meget svært ved at få adgang til informationerne. Hænger det sammen?
Eller er vores allesammens kommune ved at lukke sig om sig selv?

2 KOMMENTARER

  1. Nej det er absolut ikke i orden, men desværre ikke noget nyt, vi (borgere) er også uden svar på spørgsmål og hvis der kommer et, er det negativt. Sørgeligt. Mist ikke modet, vi bakker dig op

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn