En fremtid i hvidt?

Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland.
Print Friendly, PDF & Email

Overvejer du en karriere inden for sundhedsvæsenet. Så kig forbi uddannelsesmessen Den Hvide Verden. Her kan du nemlig få masser af viden om alle os, der i samarbejde får et hospital til at fungere og sikrer patienterne den bedst mulige behandling.

Fysioterapeut, sygeplejerske, portør, læge, lægesekretær, bioanalytiker, jordemoder og neuropsykolog. Det er bare nogle af de mange uddannelser, der bliver rig mulighed for at høre om og se i aktion, når Aalborg Universitetshospital inviterer til uddannelsesmessen Den Hvide Verden tirsdag d. 14. januar i Medicinerhuset på Aalborg UH, Syd, på Hobrovej i Aalborg.


Messen er ikke ”bare” et sted, hvor man kan få brochurer og se på plancher. Den Hvide Verden er en aktiv uddannelsesmesse med 26 stande, hvor der er mulighed for ”at se med hænderne”.

– Der bliver mulighed for at prøve operationsudstyr, og man kan tage sit første røntgenbillede. Man kan prøve at træne med en fysioterapeut, og der bliver mulighed for at røre ved og undersøge en moderkage. Har man lyst til at prøve i skære i rigtigt væv, kan det også lade sig gøre. Og så er der mulighed for at prøve at tage en blodprøve og mange flere aktiviteter. Man kan tage også opleve Læger Uden Grænsers spændende arbejde i deres telt, siger Hanne Axelsen, der er uddannelseskonsulent ved Aalborg Universitetshospital.

Masser af blå blink

I vores ”reality hospital” kan man opleve, hvordan en ung mand bringes akut ind på hospitalet efter en alvorlig trafikulykke.

Her kan deltagerne følge dramaet på tæt hold og se, hvordan de forskellige faggrupper arbejder effektivt sammen, når der kommer en kritisk tilskadekommen patient.

Den Hvide Verden foregår i Medicinerhusets forhal tirsdag d. 14. januar mellem klokken 15.00 og 17.30. Der er gratis entre, og tilmelding er ikke nødvendig.