Efterskoleelever skal have forsikringer med hjemmefra

Selvom efterskoleeleverne rent fysisk er flyttet til en anden adresse, så er de i juridisk forstand stadig hjemmeboende. Derfor er det forældrene, der skal sørge for forsikringer til den unge.
Print Friendly, PDF & Email

Cirka 30.000 computere, cykler, mobiltelefoner og tonsvis af sportstøj, tøj og sko er de seneste dage flyttet ind på landets efterskoler sammen med deres unge ejere. Ansvaret for at forsikre de unge mennesker og deres udstyr, forbliver imidlertid hos forældrene.

Der er sat flueben på pakkelisterne hos de 30.000 unge mennesker, der i denne uge er startet på landets efterskoler. Men ikke alle steder er forsikringer en del af bagagen. Derfor lyder anbefalingen fra If, at forældrene benytter roen derhjemme til at få tjekket op på forsikringerne.


– Selvom efterskoleeleverne rent fysisk er flyttet til en anden adresse, så er de i juridisk forstand stadig hjemmeboende. Derfor er det forældrene, der skal sørge for forsikringer, hvis der sker tyveri eller barnet kommer til skade på efterskolen, forklarer kommunikationschef i If, Birgitte Ringbæk.

– Det vigtigste er, at barnet har egen ulykkesforsikring samt at husstanden har en indboforsikring, der også dækker cykler. Alle indboforsikringer inkluderer også en ansvarsforsikring, hvis fx den unge ved et uheld kommer til at smadre en rude, ødelægge en computer eller slå en tand ud på en kammerat, siger hun.

Planlægger efterskolen at skulle på udlandsrejse, er det også en god idé at have styr på rejseforsikring.

Hver femte uden ulykkesforsikring
Undersøgelser viser, at cirka hvert femte barn i Danmark ikke har en ulykkesforsikring. Tallet kan være anderledes blandt efterskoleelever, men med både sport og højt aktivitetsniveau er det vigtigt at kende til mulighederne for hjælp, hvis den unge kommer til skade. Opstår behov for fysioterapi, kiropraktor og zoneterapeut, dækkes udgifterne af ulykkesforsikringen.

Pas godt på værdier og kontanter

Tøj, elektronik og andet udstyr, barnet har med på efterskolen, dækkes af indboforsikringen, hvis tingene skulle blive stjålet. Har døre og vinduer ikke været låst, kan tyveriet blive vurderet som simpelt tyveri, og betyde begrænset erstatning.

– Derfor er det er en god idé at tale med den unge om vigtigheden af at låse til værelset. Tal også om, hvordan mobiltelefon, computer, smykker og andre værdier opbevares på værelset, så det ikke ligger synligt fremme og frister eventuelle tyve, lyder rådet fra kommunikationschefen hos If.