Efterlysning af ny mistænkt i overfaldssag fra Østerådalen: Se videomateriale her

Foto: Nordjyllands Politi
Print Friendly, PDF & Email

Efterlysning af ny mistænkt i overfaldssag fra Østerådalen: Se videomateriale her

Fredag den 20. oktober blev to kvinder, uafhængigt af hinanden, overfaldet og voldtaget eller forsøgt voldtaget i Østerådalen, Aalborg. Politiindsatsen ledte kort efter til anholdelse af en 29-årig formodet gerningsmand, som blev varetægtsfængslet på et berettiget mistankegrundlag. En intens og bred efterforskning forsatte dog med uformindsket styrke, og nye oplysninger er kommet frem i sagen. Den 29-årige løslades og Nordjyllands Politi beder derfor offentligheden om hjælp til at identificere en anden mistænkt, som der nu offentliggøres videoovervågning af.

Efterforskningsleder fra Nordjyllands Politi, politikommissær Carsten Straszek, fortæller om udviklingen i sagen:

”Den 29-årige blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, da vi på daværende tidspunkt havde et reelt mistankegrundlag. I efterforskningen arbejder vi med hypoteser, netop for ikke at lukke nogen døre, og vi har hele tiden også efterforsket ud fra en hypotese om, at gerningsmanden kunne være en anden. På baggrund af nye oplysninger i sagen, er mistankegrundlaget mod den 29-årige ikke længere tilstede, hvorfor han nu løslades.”

Kender du denne person, så kontakt politiet på tlf.: 114. Foto: Nordjyllands Politi

Politiet har efterforskningen skarpt rettet mod en ny mistænkt i sagen, som nu efterlyses med offentliggørelse af to videosekvenser, som kan ses nederst i denne artikel.

Der er tale om en mand, som fredag eftermiddag, i blæsende og koldt vejr, har bevæget sig rundt i Østerådalen og Aalborg SØ – noget af tiden i bare fødder. Politiet opfordrer alle med oplysninger i sagen om at henvende sig på telefon 114. 

Den mistænktes færden

Efterforskningsenheden har følgende oplysninger om den formodede gerningsmands færden og påklædning:

 • Ca. kl. 15:00-16:50: tilstede i området omkring Østerådal.
 • I perioden fra kl. ca. 15:00-16:35: manden er iført en mørkeblå langærmet trøje og brune sandaler, samt en hvid kasket. 
 • Efter 16:30: bare fødder og t-shirt. 

 Gerningsmanden efterlod den mørkeblå trøje og de brune sandaler på gerningsstedet i forbindelse med flugten.

 • Fra kl. 16:40-17:10: henvendelser fra en lang række borgere om, at de har observeret en person med bare fødder og t-shirt, som svarer til signalementet af gerningsmanden.
 • Ud fra observationerne er det politiets opfattelse, at denne person har bevæget sig fra gerningsstedet via Landlystvej mod sydøst.
 • Efterfølgende går han mod nord, enten via: 
  – Solhøjsvej
  – Christmas Møllers Vej/C.th. Zahlesvej 
  – eller Apollonvej.
 • Herefter går den mistænkte: Byplanvejen mod nordvest, Solvangen mod nordøst og Hellevangen mod nordvest.
 • Cirka klokken 17:10: den sidste observation finder sted på Hellevangen ved Sohngårdsholmsvej.

Vidner beretter, at den barfodede, formodede gerningsmand har fuldskæg. Det ses muligvis ikke tydeligt på videosekvenserne, men vær opmærksom på dette. 

Nordjyllands Politi arbejder nu ud fra en hypotese om, at den mistænke bor eller opholder sig omkring Hellevangen, Beatesmindevej eller på øvrige veje i nærområdet. 

Borgere, der måtte genkende manden eller have en mistanke om, hvem det kunne være, bedes omgående rette henvendelse til Nordjyllands Politi på telefon 114.

Kontakt politiet med relevant videoovervågning

Politiet har været i kontakt med mange beboere i postnummer 9210 i forhold til videoovervågning. Borgere og virksomheder med videoovervågning i området, som endnu ikke har været i kontakt med politiet, bedes gennemgå deres videoovervågning og kontakte politiet på telefon 114, hvis der på overvågningen ses en person, som har lighed med den mistænkte fra det offentliggjorte videomateriale. 

Det gælder også såfremt man skulle ligge inde med billeder eller video af manden, mens han stadig er iført sandaler og mørkeblå langærmet trøje.

Selv de mindste spor og oplysninger kan være værdifulde for at klarlægge den formodede gerningsmands færden og hjælpe til at stykke en samlet historik sammen. 

Politiet opfordrer den mistænkte til at henvende sig

Efterforskningsleder Carsten Straszek opfordrer den mistænkte til at melde sig: 
”Det er en yderst alvorlig sag, vi står med her, og vi har fra første færd efterforsket intenst. Den mistænkte skal vide, at vi leder efter ham og har til hensigt at stille ham til regnskab for sine handlinger. Vi opfordrer ham til omgående at rette henvendelse til os.”

Intens efterforskning

At denne sag skaber utryghed i lokalområdet er ifølge Carsten Straszek fuldt forståeligt:
”Som vi tidligere har understreget, så er denne slags overfald uhyre sjældne, men når det sker, skaber det forståeligt nok en enorm utryghed. Jeg vil gerne betone, at vi har fuldt fokus på denne sag og efterforsker intenst for at pågribe gerningsmanden. Nordjyllands Politi vil i den kommende tid udføre tryghedsskabende indsats i området, i form af blandt andet øget patruljering, ligesom den mobile politistation på udvalgte tidpunkter vil stille op og tage imod henvendelser fra borgere, der gerne vil høre mere om politiets indsats og stille de spørgsmål, man måtte have.”

Sagens forløb 

Fredag den 20. oktober blev en 32-årig kvinde, under en gåtur på stisystemet i Østerådalen, kort efter klokken 16.00 fredag eftermiddag udsat for fuldbyrdet voldtægt. Cirka en halv time senere blev en 46-årig kvinde overfaldet i samme område. Hun blev under en løbetur antastet og forsøgt voldtaget af formentlig samme mand.  Det lykkedes den 46-årige kvinde at råbe om hjælp til forbipasserende, hvilket fik gerningsmanden til at stikke af fra stedet. Manden undløb i sydlig retning. Nordjyllands Politi udsendte lørdag en pressemeddelelse, som kan ses her.

Video af den mistænkte

Video 1 – den mistænkte set bagfra

Video 2 – den mistænkte set forfra