Efter fejl i handicapsager: SF vil have borgerrådgivere i alle kommuner

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

SF går til finanslovsforhandlingerne med forslag om at alle kommuner får en borgerrådgiver. Det skal styrke retssikkerheden for blandt andre borgere med handicap. Kun cirka hver 2. kommune i landet har en borgerrådgiver, og i [område] er der langt mellem kommuner med en borgerrådgiver viser tal fra Justitia

Jørgen Bing, SF-byrådsmedlem i Hjørring, siger:


–          Det er beskæmmende, at hele det kommunale sagsbehandlingssystem er blevet så kompliceret at manøvrere rundt i, at selv vores egne ansatte farer vild. Derfor mener jeg også, at det vil være en rigtig god ide, at have en ressourceperson klar i kulissen, som en mulighed, for de borgere, der har behov for det, til at guide dem igennem den bureaukratiske jungle, og sikre at de får en korrekt behandling.

SF Vesthimmerland havde forslaget om en borgerrådgiver på budgettet, men kunne desværre ikke finde opbakning til forslaget.

Theresa Berg Andersen, viceborgmester for SF i Vesthimmerlands kommune, siger:

–          Som Byrådsmedlem i Vesthimmerland får jeg rigtig mange henvendelser fra borgere som er kørt fast i systemet, de har svært ved at komme videre og de føler, at meget er kørt af sporet. For at få dem tilbage på sporet kan en borgerrådgiver være den rette hjælp.

Sidste år var der fejl i næsten hver anden handicapsag, som Ankestyrelsen behandlede.

Jørgen Bing, SFs byrådsmedlem i Hjørring, siger:

–          Tallene for sager, der i Ankenævnet bliver dømt til at gå om, er foruroligende højt. Det er uhyre vanskeligt for borgere, specielt ressourcesvage i en kritisk situation, at sikre sig en korrekt sagsbehandling – og dét kan vi som samfund ikke være bekendt

En borgerrådgiver kan være med til at skabe en bedre dialog mellem borger og kommune, og det kan bremse nogle sager, inden de udvikler sig til en langvarig sag i klagesystemet.

–          Når handicappede har brug for mere hjælp i hverdagen eller tilskud til dyre hjælpemidler, er det helt afgørende for deres liv, at de ikke får et afslag på et forkert grundlag. Vi taler om mennesker med meget få ressourcer, som ofte ikke bare kan tage kampen med kommunen selv. Derfor skal vi sikre, at de ikke står alene, siger Pia Olsen Dyhr, formand for SF.

Økonomi
SF vil på finansloven afsætte 25 millioner kroner i 2021 stigende til 50 millioner kroner i de efterfølgende år for at styrke retssikkerheden for mennesker med handicap.  

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn