ForsideAndetDyrlæge advarer: Sommervarmen kan være livsfarlig for din hund

Dyrlæge advarer: Sommervarmen kan være livsfarlig for din hund

Høje temperaturer og for meget aktivitet kan give hedeslag hos hunde, og i værste tilfælde kan det være livsfarligt. Det er derfor ekstra vigtigt at tage hånd om sin hund i sommermånederne.

De fleste danskere elsker sommeren, hvor temperaturerne er på sit højeste. Det er til gengæld ikke alle, der er klar over, at sommervarmen kan være livsfarlig for deres hunde. De firbenede væsner har nemlig til forskel fra mennesker kun få svedkirtler i trædepuderne og kan ellers kun regulere kropstemperaturen ved at ånde det ud.

Problemet med hundene er, at de kun kan komme af med varmen ved at ånde den ud. Særligt hunderacer med korte snuder er udsatte i varmen, fordi deres luftveje er snævre, og derudover skal man også være ekstra opmærksom på overvægtige eller tykpelsede hunde. I værste tilfælde kan hunden dø af hedeslag, fortæller dyrlæge Astrid Birch Kjærgaard hos AniCura Københavns Dyrehospital. 

Hedeslag kan som regel indtræffe hos hunde, når temperaturen rammer 20-25 grader, men det afhænger af, hvor aktiv hunden er, og om den har adgang til skygge.

Sådan undgår du hedeslag

Der er flere ting, hundeejere kan gøre for at mindske chancen for, at hunden bliver ramt af hedeslag i sommervarmen. Først og fremmest er det vigtigt at holde hunden i skyggen så meget som muligt, og så skal den altid have adgang til vand.

– Det er ekstremt vigtigt, at man ikke lader hunden sidde i en varm bil eller andre steder, hvor varmen hurtigt bliver intens. Derudover er det afgørende at holde sin hund i ro, for de kan simpelthen ikke selv mærke, hvornår de skal stoppe, og så går det lige pludselig galt, lyder det fra Astrid Birch Kjærgaard.

Hedeslag kan blandt andet vise sig ved, at hunden bliver sløv eller bevidstløs, eller hvis den savler og halser mere end normalt. Derudover er det en god idé at holde øje med hundens kropstemperatur om sommeren:

Hvis hundens kropstemperatur virker unormalt høj, er det utrolig vigtigt, at hunden kommer til dyrlægen, så der kan blive målt temperatur og taget blodprøver. Når blodet bliver varmt, kan det nemlig skade de indre organer, og i nogle tilfælde skal der en indlæggelse til, hvor hunden kan få væsketerapi. Hedeslag skal derfor virkelig tages alvorligt, slutter Astrid Birch Kjærgaard.  

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER